top of page

HABERLER

Asteks gelişmiş rektefiye çözümleriyle
Asya ve Afrika pazarlarını hedefliyor

asteks-itma-asia-booth1.jpg

Küresel tekstil endüstrisinin dinamosu Asya ve yükselen yıldızı Afrika pazarlarını odağına alan Asteks, gelişmiş rektefiye çözümleri, apron ve manşon çeşitleriyle yerel üreticilere başarıyla ulaşıyor. Şanghay’da ITMA ASIA + CITME fuarına katılan firma, Kenya’da ise ITME Africa fuarında yer aldı.

Yüksek kaliteli apron ve manşon çeşitlerinin yanı sıra gelişmiş rektefiye ve otomasyon çözümlerinin uzmanı Asteks, küresel pazardaki iddiasını katıldığı fuarlarda ortaya koydu. 19-23 Kasım tarihleri arasında Şanghay’da düzenlenen Asya pazarının en büyük tekstil teknolojileri fuarı ITMA ASIA + CITME’de ve 30 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında da Kenya’nın başkenti Nairobi’deki ITME Africa 2023 fuarına katılan firma, ziyaretçilerden yoğun ilgi görmeyi başardı. Asteks, küresel tekstil endüstrisinin farklı lokasyonlarında peş peşe gerçekleşen bu etkinliklere katılarak hem yüksek kaliteli ürün portföyünü hem de her noktaya ulaşabilen servis gücünü gözler önüne serdi.

80 milyonun üzerinde iğ kapasitesi ile Çin’in halen dünyanın en büyük pazarı olduğunu söyleyen Asteks Yurt Dışı Satış Sorumlusu Taner Engin, çevre bölgedeki kurulu güç de hesaba katıldığında fuarda çok büyük bir tedarik potansiyeline hitap ettiklerini dile getirdi. “Küresel pazarın en hareketli ve canlı üretim merkezlerinden birinde düzenlenen ITMA ASIA + CITME fuarında yer almak hem kaliteli ürünlerimizi hem de bu yerel pazarlara ulaşan servis gücümüzü göstermek açısından önemliydi” diyen Engin, fuarın kendileri için başarıyla sonuçlandığını vurguladı.

Bütün dünyada olduğu gibi Çin pazarında da maliyetlerin ciddi oranda arttığını belirten Engin, yüksek kaliteli, uzun ömürlü ve teknik olarak üstün apron ve manşon çeşitlerine yerel sektör temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiğini aktardı. Engin; “Tekstil endüstrisinde tedarik zinciri zorlukları yaşanıyor ve artan maliyetlerle başa çıkmanın bir yolu olarak daha kaliteli çözümleri tercih etme yaygınlaşıyor. Bunu Çin başta olmak üzere diğer ülkelerde de görüyoruz. Biz aradıkları kaliteyi cazip bir fiyat çerçevesinde onlara sunabiliyoruz. Dolayısıyla Çin bizim için ilgi çekici bir pazara dönüşüyor ve bu potansiyeli değerlendirmek için katıldığımız fuar hedeflerimiz doğrultusunda iyi sonuçlar sağladı” dedi. Engin, ITMA ASIA + CITME fuarı boyunca başta Çinli tekstilciler olmak üzere, Pakistan, Bangladeş, Vietnam, Endonezya, Hindistan gibi yoğun tekstil üreten ülkelerden gelen ziyaretçilerle de görüşme fırsatı elde ettiklerini anlattı. Asya’nın yanı sıra Meksika ve Brezilya gibi Latin Amerika bölgesinden ziyaretçileri de ağırladıklarını belirten Engin, küresel bir iletişim ve etkileşim ağı elde etmekten memnun olduklarını söyledi.

Bütün apron ve manşonlar ile 401-SF&M rektefiye makinesi sergilendi

Şanghay’daki fuarda ürün portföylerindeki hemen hemen tüm apron ve manşon çözümlerinden numuneleri sergilediklerini açıklayan Taner Engin, makine grubunda ise en son modelleri 401-SF&M tam otomatik rektefiye makinesini sergilediklerini kaydetti. Akıllı besleme sistemine ve iki bağımsız taşlama ünitesine sahip bu yenilikçi modelin, rektefiye işleminde eşsiz bir verimlilik ve standart sağladığını belirten Engin, yoğun ilgi gören yeni model hakkında şunları söyledi; “Fiili çalışır vaziyette sergilediğimiz 401-SF&M manşon rektefiye makinemiz çok yönlü fonksiyonelliği, gelişmiş teknolojisi ve otomasyon seviyesi ile ziyaretçiler tarafından yakından incelendi ve büyük beğeni kazandı. Yoğun çalışan ve yüksek kapasiteli iğ sistemlerini işletenler için bu çözümümüz oldukça cazip bir tercihe dönüştü” diye konuştu.

İplik üreticilerinin yoğun olarak kullandığı apron ve manşon ürünlerinde kalite ve uzun ömürlülüğün artık temel talebe dönüştüğünü vurgulayan Engin, Asteks’in bu konuda geniş bir ürün portföyüne sahip olduğunu yineledi. Fuarda özel Gesa delikli kompakt iplik makine apronlarının öne çıktığını belirten Engin, ayrıca fuardaki bazı önde gelen makine üreticilerinin stantlarındaki iplik makinelerinde bu apronun kullanıldığı bilgisini verdi. Engin; “Kompakt iplik üretim makineleri için özel geliştirilen özel Gesa delikli apronlarının hem standımızdaki numuneleri ile hem de makine üreticilerinin stantlarında çalışır halde performansı ile ziyaretçilerin ilgisini çekti” dedi.

asteks-itme-africa-booth.jpg
Afrika ve Orta Doğu pazarları büyük bir potansiyel sunuyor

Asteks’in Nairobi’de düzenlenen ITME Africa 2023 fuarına katıldığına değinen Taner Engin, son yıllarda özellikle Afrika pazarının ciddi oranda yatırım çekerek büyüme sürecine girdiğini vurguladı. Fuarın Kenya’nın yanı sıra kıtanın doğusundaki ve güneyindeki tekstil merkezlerinden profesyonelleri hedeflediğini belirten Engin; “Afrika tekstilde yeni bir yatırım üssüne dönüşüyor. Çin, Hindistan ve diğer üretici ülkeler bu kıtadaki bölgelere yerleşmeye başladı. Artan maliyetleri aşağıya çekmek ve gelişmiş pazarlara daha hızlı ulaşım için bu bölge onlar için cazip seçenekler sunuyor. Bu bağlamda, ITME Africa fuarı küresel markaların katıldığı bir teknoloji şovuna dönüştü ve bizim açımızdan da oldukça başarılı geçti” diye konuştu.

Afrika ve Mısır başta olmak üzere Orta Doğu bölgesinin yüksek gelişim potansiyeli taşıdığını ve büyük eğirme yatırımlarına sahip olduğunu söyleyen Engin, bu yatırımlar sonucunda apron ve manşon konusunda ciddi bir talebin ortaya çıkmasını öngördüklerini dile getirdi. Engin, portföylerindeki geniş apron ve manşon ürün çeşidi ve gelişmiş rektefiye makine modelleri ile bu pazarlardaki fırsatları yakından takip ettiklerini ifade etti.

Asteks’in küresel pazardaki gücünü artırmak için pazar çeşitlenmesini sürdüreceğini açıklayan Engin, bu çerçevede 2024 yılında oldukça geniş bir coğrafyadaki fuarlara katılacakları bilgisini verdi. Engin, Asteks’in katılacağı fuarlar arasında Kahire’de Egystitch 2024, Dakka’da DTG 2024, Jakarta’da Indo Intertex 2024, Saygon’da Saigontex 2024, İstanbul’da ITM 2024, Taşkent’te Caitme 2024 ve Şanghay’da ITMA ASIA + CITME’nin öne çıktığını sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi:

02.01.2024

Manşon rektefiye makinelerinde yeniliklerin adresi

Asteks, başarısını ITMA 2023’te de sürdürdü

asteks-booth2.jpg

Küresel tekstil endüstrisini dört yıl aradan sonra buluşturan ITMA 2023 fuarına katılan Asteks, fuar boyunca apron ve manşon çeşitlerinin yanı sıra, gelişmiş rektefiye teknolojisiyle tekstilcilerin yeni yatırımları için uğrak noktasına dönüştü.

Dayanıklı ve uzun ömürlü apron ve manşon çeşitleri ile gelişmiş rektefiye ve otomasyon teknolojileri uzmanı Asteks, 8-14 Haziran tarihleri arasında katıldığı uluslararası tekstil makineleri fuarı ITMA 2023’te küresel tekstil endüstrisiyle buluştu. Milano’da gerçekleşen fuar boyunca en yeni çözümlerini ve kurumsal vizyonunu paylaşan Asteks, 2023 yılının ikinci yarısına ve 2024 yılına ilişkin güçlü beklentiler elde etti. Asteks standında sergilenen yeni nesil 401-SF&M manşon rektefiye makinesi ziyaretçilerden yoğun ilgi görürken, bu çözümle entegre çalışabilen en yeni Ar-Ge çözümü UV-305 manşon yüzeyi iyileştirme makinesi de ilk kez tanıtıldı.

Asteks Pazarlama ve Satış Müdürü Sabri İlknur fuara dönük yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “Barselona’da gerçekleştirilen ITMA 2019 fuarının büyük bir başarıyla tamamlanmasının ardından küresel çapta ciddi büyüme beklentileri oluşmuştu. Ancak yıl sonunda patlayan pandemi ile birlikte tüm pazarlarda durgunluk ve tedarik zincirinde kesintiler yaşandı. Dolayısıyla birçok noktada yatırımlarda ve siparişlerde ciddi sorunlar ortaya çıktı. Pandeminin geride kalmasıyla birlikte yeniden normalleşmenin yaşandığı ve büyüme dinamiklerinin etkinliğini artırdığı bu dönemde, Milano’daki ITMA 2023 sektör için çok önem kazandı. Asteks olarak yeniden canlanan pazarlarla bağlantımızı güçlendirmek, potansiyel yeni müşterilere ulaşmak için katıldığımız ITMA 2023 fuarında beklentilerimizi karşılayan bir sonuç elde ettik. ITMA’nın asıl başarısını, fuardaki görüşmelerin daha sonra gerçek satış anlaşmalarına dönüşmesi belirleyecektir. Bu yönde çok olumlu sinyaller aldık.”

uv-sf.png
401-SF&M ve UV-305 entegrasyonu tekstilcilerin ilgisini çekti

ITMA 2023 boyunca rektefiye alanındaki zengin ürün gamını ve uzmanlığını öne çıkaran Asteks, küresel pazarda kabul görmüş apron ve manşon çeşitlerinin yanı sıra, %100 kendi Ar-Ge çalışmalarının ürünü olan teknolojilerini ziyaretçilerine direkt tanıtma fırsatı yakaladı. Stantta sergilenen yeni nesil yüksek verimli 401-SF&M Rektefiye Makinesi ziyaretçiler tarafından yakından incelendi, performansı ve otomasyon kabiliyetiyle göz doldurdu. Asteks ürün portföyünün en yenisi UV-305 manşon yüzeyi iyileştirme makinesi de ilk kez ziyaretçilere tanıtıldı. 401-SF&M ile entegre çalışabilen UV-305, iplikhanelerin işletme verimliliği ve rektefiye kalitesi için yeni standartlar belirliyor.

Tekstil endüstrisinin dijitalleşme ve sürdürülebilirlik talepleri nedeniyle ciddi bir dönüşüm yaşamaya başladığını belirten Sabri İlknur, fuarda tanıttıkları çözümlerin bu taleplere yanıt verecek tasarıma ve fonksiyonel özelliklere sahip olduğunu anlattı. İlknur sözlerini şöyle sürdürdü; “Asteks kendisini artık sadece apron ve monşon üreticisi olarak konumlandırmanın ötesine geçti ve bir teknoloji şirketine dönüştü. Katıldığımız bütün fuarlarda teknoloji üreticisi kimliğimizin altını çiziyor ve geliştirdiğimiz çözümleri tanıtıyoruz. ITMA’da tanıttığımız entegre çalışabilen bu iki çözümümüz rektefiye dairelerinde çalışmayı hızlandırıp, kolaylaştırırken, manuel hataların önüne geçiyor ve çalışma konforunu artırıyor. Yüksek otomasyon kabiliyeti ve fonksiyonelliği ile 401-SF&M manşon rektefiye makinemiz pazara sunulduğu ilk günden bu yana büyük beğeni kazandı. Rektefiye sürecini kontinü ve otomatik hale getirmek için sonraki adımda geliştirdiğimiz yeni UV-305 manşon yüzeyi iyileştirme makinemiz işletmelere ciddi kapasite artışı sunuyor. Endüstri 4.0, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik taleplerinin rektefiye dairelerini etkilememesi mümkün değil, Asteks olarak tekstilcilere bu konuda öncü çözümler sunduğumuzu gösterdik.”

Asteks küresel pazarın her noktasında ziyaretçileri standında ağırladı

Fuar boyunca birçok farklı pazardan gelen tekstil üreticileriyle buluştuklarını söyleyen Sabri İlknur, mevcut pazarların yanı sıra hedef pazarlardan da ziyaretçileri ağırladıklarını aktardı. İlknur, Türkiye, Özbekistan, Pakistan ve Bangladeş başta olmak üzere, Çin, Vietnam, Romanya, Polonya, Bulgaristan, İtalya, Türkmenistan ve Güney Amerika ülkelerinden ziyaretçilerin kayda değer rakamlara ulaştığını belirtti. Tekstil üretiminin olduğu pazarlarda bir talep artışı görüldüğünü aktaran İlknur, ITMA 2023 fuarının sipariş ve satışlardaki etkisinin yıl sonu itibariyle daha net olarak görülebileceğini dile getirdi.

Geniş bir ürün gamına sahip olduklarını hatırlatan İlknur, fuardaki görüşmelerde apron ve manşon çeşitleri ile rektefiye makinelerinin yanı sıra, manşon takma presleri, ölçüm cihazları, manşon UV cihazı, keçe temizleme makinesi gibi çözümlerin de sağladığı yatırım ve işletme avantajlarıyla ele alındığını paylaştı.

Sürdürülebilirlik ve dijitalleşme tekstil endüstrisinde temel trendler

Sürdürülebilirlik ve dijital dönüşümün ITMA 2023’ün ana temaları olduğunu ve birçok firmanın bu alandaki yeniliklerini sergilediğini söyleyen Sabri İlknur, Asteks olarak uzun zamandır bu alanda tekstilcilere katma değer yarattıklarını vurguladı. “İklim krizinin konuşulduğu ve çözüm arandığı günümüzde tekstil üretiminin çevresel ayak izi hiç olmadığı kadar öne çıkıyor” diyen İlknur, sözlerini şöyle tamamladı; “Geliştirilen yeni teknolojiler ham madde ve enerji tasarrufu sağlamanın yanı sıra verimli üretim ve geri dönüşüm süreçlerine odaklanıyor. Tekstil üretimindeki tedarik zincirinin her bir aşamasında artık yeni kriterler var. Asteks olarak eğirme alanında biz de geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz uzun ömürlü ve dayanıklı apron ve manşonlarla tekstilcilerin karbon ayak izini en aza indirmesine katkı sağlıyoruz. Ayrıca otomasyon yeteneği yüksek yeni teknolojilerimiz rektefiye işinde manuel hataları ortadan kaldırmanın yanı sıra, standart kaliteleri ve uzun ömürlü çalışmayı garanti ediyor. Yeni çözümlerimiz de dijitalleşme, Endüstri 4.0 ve elbette sürdürülebilirlik ekseninde geliştiriliyor ve pazarda takdir görüyor.”

Ekleme Tarihi:

31.07.2023

ASTEKS küresel tekstil endüstrisine

rektefiye uzmanlığını ITMA 2023’te gösterecek

Asteks-UV-305.jpg

Asteks, iplik üreticilerine yatırım ve işletme maliyeti avantajı sağlayan 401-SF&M rektefiye makinesi ve onunla entegre çalışma özelliğine sahip yeni UV-305 Manşon UV makinesi dahil olmak üzere birçok çözümünü ITMA 2023 fuarında sergileyecek.

Türkiye’nin küresel tekstil pazarına açılmış sayılı markalarından Asteks, gelişmiş rektefiye ve otomasyon çözümleriyle 8-14 Haziran tarihleri arasında Milano’da düzenlenecek olan ITMA 2023 fuarında yer alacak. Dijitalleşme ve sürdürülebilirliğin öne çıkacağı fuarda ziyaretçiler 1. Salon’daki 102 D numaralı Asteks standında en yeni eğirme ve otomasyon çözümlerini birebir görebilecek. Asteks standında pazarda iyi bilinen apron ve manşon çeşitlerinin yanı sıra, yeni nesil 401-SF&M manşon rektefiye makinesi ile portföyün en yenisi UV-305 Manşon Yüzeyi İyileştirme Makinesi öne çıkacak. Teknolojik gücünü ve yenilikçi Ar-Ge vizyonunu fuarda küresel tekstil endüstriyle paylaşmaya hazırlanan firma, tekstil işletmelerinin sürdürülebilirlik kriterlerini karşılamasına ve Endüstri 4.0 devrimini yakalamasına katkı sağlamaya odaklanıyor.

ITMA 2023 fuarının küresel tekstil endüstrisinin tekrar büyüme trendine girdiği bir dönemde düzenlendiğini söyleyen Asteks Pazarlama ve Satış Müdürü Sabri İlknur, 2017 yılında hayata geçirdikleri ihracatta stratejik büyüme planları açısından bu platformu en iyi şekilde kullanacaklarını açıkladı. Tekstil endüstrisine her zaman yenilikçi ürünler sunmaya odaklandıklarını dile getiren İlknur; “Uzun yıllardır başarıyla ürettiğimiz ve sürekli çeşidini artırdığımız apron ve manşonlarımız yüksek dayanıklılıkları ve uzun ömürleriyle bir yandan işletme maliyetine diğer yandan da iplik kalitesine olumlu katkı sağlıyor. Endüstride kullanılan doğal ve sentetik elyaf türlerinin çeşitlenmesine ve artan elyaf kirlilik sorunlarına karşı teknik ürünlerimiz iplikçilerin en büyük yardımcısı oldu. Eğirme işinde daha fazla verimlilik ve kalite isteyenler için ITMA 2023 fuarında yeniliklerimiz ve sürprizlerimiz olacak” dedi.

Sabri-Ilknur.jpg

Son yıllarda Asteks’in bir teknoloji üreticisi olarak pazarda bilinen bir markaya dönüştüğüne değinen İlknur, yeni nesil 401-SF&M manşon rektefiye makinesinin fuarda sergileneceğini açıkladı. İlknur sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yüksek kapasiteli ve tam otomatik çalışan rektefiye makinesi iplikçiler için şimdiye kadar mümkün olmayan bir verimlilik, hız ve standart işlemi garanti ediyor. Dünyanın dört bir yanından standımıza gelen tekstilciler, iki bağımsız taşlama ünitesine (iplik ve fitil manşonları ile cer ve penye manşonları için) sahip bu modelimizi yakından incelediğinde avantajlarını direkt olarak görebilecek. Ayrıca bu fuarda UV-305 Manşon Yüzeyi İyileştirme Makinesi’nin lansmanını yapacağımızı büyük bir gurur ve mutlulukla belirtmeliyim. Manşon ömrüne ve iplik kalitesine ciddi katkı sağlayacak bu teknolojik yenilik, iplikhanelerde rektefiye dairelerinin vazgeçilmezine dönüşecek. Üstelik Asteks’in bu iki teknolojisi entegre çalışma özelliğiyle operatörler için büyük kolaylık, işletmeler için de ciddi maliyet avantajı sunuyor.”

Asteks standı tekstilciler için verimlilikte yeni bir bakış açısı sunacak

ITMA 2023 fuarına iddialı bir şekilde hazırlanan Asteks, fuara son yıllarda pazarda en çok talep gören ve yeni geliştirdiği apron ve manşonlarıyla katılacak. İplik üreticilerinin daha fazla sentetik elyaf işlemesi göz önünde bulundurularak bu alanda yaşanan zorlukların üstesinden gelen fonksiyonel apron ve manşonlar pazarla buluşacak. Bunun yanı sıra, pamuk kullanan işletmelerin çalışma konforunu ciddi oranda artırırken işletme maliyetini düşüren geç kirlenme özelliğine sahip yeni nesil cer manşonları da fuarda sergilenecek çözümler arasında yer alıyor.

Asteks’in ‘tek bir makine konseptinde iki makine’ sloganıyla tanıttığı 401-SF&M manşon rektefiye makinesi yatırım ve işletme süreçleri göz önünde bulundurulduğunda benzersiz bir rektefiye makinesi konumunda bulunuyor. İplik ve fitil manşonlarını bir taşlama ünitesinde, cer ve penye manşonlarını da diğer taşlama ünitesinde bağımsız olarak işleyen bu yenilikçi makine, gelişmiş bir otomasyona da sahip. Makinedeki Akıllı Besleme Sistemi sayesinde manşonların tek tek dizilmesine gerek kalmadan, otomatik olarak sisteme kolayca giriyor. 401-SF&M, Otomatik İnsansız Taşlama özelliği ile taşlanacak manşonların çap ayrımını otomatik olarak gerçekleştiriyor, bu sayede personel kaynaklı hataların da önüne geçiliyor. Teknik özellikleriyle yeni nesil bir tasarımı ve verimliliği temsil eden bu rektefiye makinesi, isteğe bağlı olarak fuarda tanıtılacak olan rektefiyeden UV işlemine kadar kesintisiz bir süreç sunan UV-305 Manşon Yüzey İşlem Makinesi ile entegre çalışmayı mümkün kılıyor.

UV-305 sayesinde sentetik elyaflarla çalışmak artık çok daha kolay

UV-305 Manşon Yüzeyi İyileştirme Makinesi ile doğal elyaflarla karşılaştırıldığında daha ekonomik olması nedeniyle tercih edilen sentetik elyafların eğrilmesinde yaşanabilen sorunlar ortadan kalkıyor. Rektefiye işlemi sonrasında manşon yüzeyi UV işlemle iyileştiriliyor, bu sayede elyaf manşona sarmadan kolayca işlenebiliyor. Makine akıllı besleme sistemine, 4000 Watt ışınlama gücüne ve kontinü çalışma özelliklerine sahip bulunuyor. Pazardaki benzerlerinden çok daha büyük bir kapasiteye sahip olan UV-305, cer ve penye manşonlarının da kontinü olarak ışınlanmasına olanak tanıyor. 401-SF&M rektefiye makinesi ile entegrasyon seçeneği sayesinde, hiçbir operatör müdahalesine gerek kalmadan, rektefiye ve UV iyileştirme işleminden geçerek, kullanıma hazır hale geliyor.

Sabri İlknur makineler, apron ve manşonlarla hali hazırda bulundukları Özbekistan, Pakistan ve Bangladeş gibi pazarlardan profesyoneller ve karar alıcılarla ITMA 2023’te buluşmayı beklediklerini söyledi. Bu ülkelerin yanı sıra yüksek potansiyel taşıyan Vietnam ve Güney Amerika pazarları ile de yeni bağlantılar kurmak istediklerini dile getiren İlknur; “Global pazarda pandemi ile yaşanan durgunluk sonrasında ertelenen yatırımların ITMA 2023 fuarında realize edilmesini bekliyoruz. Özellikle sürdürülebilirlik ve Endüstri 4.0 kapsamında otomasyon ve dijital çözümlere yoğun ilgi olacak, Asteks olarak kendi segmentimizde nasıl fark yarattığımızı göstereceğiz” dedi. Hedef pazarlar ve potansiyel müşterilere ulaşmak için ITMA fuarının kendileri için ideal bir platform sağladığını belirten İlknur, satış ve pazarlama uzmanlarının yanı sıra teknik kadronun da ziyaretçilerle yakından ilgileneceğini sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi:

12.05.2023

Asteks inovasyon ruhuyla müşterilerini

yarının endüstrisine hazırlıyor

asteks-facility.jpg

Yarım asrı aşan tarihi ile Asteks, inovasyon odaklı çalışmalarla tekstil endüstrisine değer katıyor. Apron, manşon ve rektefiye makineleri geliştiren firma, aynı zamanda Endüstri 4.0 odaklı yeni uygulama alanlarında da çözümler sunuyor.

Apron, manşon ve rektefiye teknolojileri uzmanı Asteks, 1970 yılında başlayan sektörel yolculuğunda, yenilikçi vizyonuyla tekstil endüstrisinin önde gelen partnerlerinden biri olmayı başardı. Günümüzde İstanbul’daki 11 bin metrekare alana sahip modern tesisinde üretimini devam ettiren firma, küresel tekstil endüstrisinin önde gelen pazarlarına ihracat gerçekleştiriyor. 1997 yılındaki yeniden yapılanma sonrasında Ar-Ge çalışmalarına hız veren Asteks, böylece salt bir ara mal tedarikçisi olmanın ötesine geçerek bir teknoloji üreticisi konumuna yükseldi.

İnovasyonun her zaman firmanın temel yapı taşlarından biri olduğunu söyleyen Asteks Ar-Ge ve Teknik Destek Mühendisi Mesut Yüksel, bu konuda yapılan yatırımların firmanın geleceğini şekillendireceğine dikkat çekti. Yüksel; “İnovasyonu sadece rekabette pazar payını artırmak, ürün ve hizmet kalitesini geliştirmek olarak görmüyoruz. Asteks için inovasyon, üretim süreçlerinde verimliliği artırmak ve maliyetleri düşürmek için de ayrı bir öneme sahiptir. Tekstil endüstrisinde dönüşüm ve değişim hiç olmadığı kadar hızlandı ve buna ayak uydurmak için kesintisiz bir inovasyon kaçınılmaz. Sürdürülebilir bir yaşam için değişime ayak uydurmak ve inovasyonla değer kazanmış ürünlerimizle bu dönüşümün bir parçası olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

asteks-mesut-yuksel.jpg
15 yıl önce kurulan Ar-Ge departmanı yeni çözümlerin merkezine dönüştü

1997 yılındaki yeniden yapılanmayı hatırlatan Mesut Yüksel, bu dönemde mühendisliğiyle ünlü İsviçre’den apron ve manşon üretim teknolojilerinin alındığına ve ISO çalışmalarının gerçekleştirildiğine değindi. Yüksel, artan ve çeşitlenen talepleri karşılamak, pazarda rekabetçi olmak ve yeni ürünler sunmak için yaklaşık 15 yıl önce Ar-Ge çalışmalarının başladığını dile getirdi. Yüksel; “Asteks inovasyon çalışmaları için Ar-Ge departmanını oluştururken disiplinlerarası bir yapıya ihtiyaç duyulduğunu gördü. Bu nedenle burada endüstri, kimya ve makine mühendislerinin yanı sıra iplik teknologları da koordineli bir şekilde çalışmaya başladı. Araştırmaların teknik yönünün yanı sıra uygulamaya dönük potansiyelinin de geliştirilmesi için 2019 yılından itibaren bir tekstil mühendisi olarak ben bu ekibe dahil oldum” dedi.

Ar-Ge faaliyetlerinin hem mevcut alandaki ürünlerin geliştirilmesine hem de yeni uygulama alanlarına dönük yol açıcı yeni çözümlere odaklandığını açıklayan Yüksel, Asteks’in önemli bir Ar-Ge bütçesi ile bu çalışmaları kesintisiz sürdürdüğünü ifade etti. %100 kurum içinde gerçekleşen bu çalışmalar sayesinde Asteks’in artık teknoloji üreten bir şirkete dönüştüğünü belirten Yüksel, yeni nesil apron ve manşonların artırılmış performans ve dayanıklılıklarıyla, rektefiye makinelerinin ise yüksek otomasyon özellikleriyle pazarda dikkat çektiğini söyledi.

Yüksel, ürün geliştirme süreci hakkında şu detayları paylaştı; “Öncelikle İhtiyaç Analizi aşaması vardır. Burada müşteriden gelen geri bildirimler ve talepler çerçevesinde değerlendirmeler yapılır. Tasarım olarak tanımladığımız ikinci aşamada ürün tasarımı yapılır ve prototipler üretilir. Geliştirme aşamasında ise ürünün imalatı ve testleri gerçekleştirilir. Bu süreçlerden başarıyla geçen ürünler Pazarlama aşamasına ulaşır. Burada ürünün pazarlama stratejileri oluşturulur ve hedef müşterilere tanıtılır. Beşinci ve son aşama olan Dağıtım’da ise ürün artık ticari olarak pazarla buluşur ve satış sonrası hizmetler başlar.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rektefiye dairesi Asteks çözümleriyle dijitalleşiyor
 

Türkiye pazarında lider konuma gelmelerini sağlayan apron ve manşonların yanı sıra son dönemde rektefiye alanındaki geliştirmelerin de tekstilcilerden büyük beğeni ve kabul gördüğünü dile getiren Mesut Yüksel, bu alandaki çalışmalarının hız kesmediğini vurguladı. Manşon taşlama makinelerinde otomasyonun arttığına dikkat çeken Yüksel, bu sayede rektefiye işleminin hızlı ve daha kolay hale gelirken, taşlama kalitesinin de belli bir standarda ulaştığını anlattı. Yüksel; “Bugün itibariyle yeni nesil rektefiye makinelerimizde yüksek bir otomasyon ve dijital bir işlem söz konusudur. Her yeni modelde bir yandan verimliliği ve kaliteyi artırırken diğer yandan taşlama işleminde manuel sorunları engellemek için otomasyonu güçlendiriyoruz. Makinelerimizde bulunan yazılımlar tamamen Asteks bünyesindeki mühendisler tarafından geliştirilmektedir. Sonuçta her yeni çözümle daha kompakt modeller geliştirerek, iplikhanelerin rektefiye dairelerinin vazgeçilmez partnerine dönüştük. Bu ise temelde AR-GE ve pazarlama başarımızın sonucudur” diye konuştu.

Ar-Ge çalışmalarının sadece rektefiye ile sınırlı kalmadığını açıklayan Yüksel, Endüstri 4.0 konsepti ile bütün endüstriyel işletmelere dönük önemli bir yeniliği de hayata geçirdiklerini ifade etti. Asteks’in farklı disiplinlerden mühendislerinin katılımıyla geliştirdiği 101-AGV Otomatik Yönlendirmeli Yük taşıma aracının geniş alanlarda çalışan tesisler için ideal bir lojistik çözümü olduğunu söyleyen Yüksel, bununla işletmelere tasarruf ve maliyet avantajları sunduklarını kaydetti. Yüksel nihai tüketici ve perakende ayağındaki hızlanma nedeniyle tekstil üreticilerinin de yenilikleri daha kısa sürelerde istediğini belirterek, Asteks’in tamamen kendi know-how ve üretim kabiliyetiyle bu talepleri karşıladığını belirtti.

“Müşterilerimiz aynı zamanda Ar-Ge partnerimizdir”

Asteks’in mevcut müşterilerinin büyük çoğunluğunun iplik üreticilerinden oluştuğunu ifade eden Mesut Yüksel, eğirmede işlenen birçok farklı elyaf nedeniyle farklı apron ve manşon türlerine ihtiyaç duyulduğunu ve bu talebin artmaya devam ettiğini paylaştı. Bu ürünlerin değişken parametrelere uygun çalışabilmesinin önemli olduğunu belirten Yüksel, apron ve manşonların çalışabileceği elyaflara dönük karakteristik özelliklerinin belirlenip ilk testlerin Asteks’in kendi kalite kontrol bölümünde gerçekleştirildiğini açıkladı. Yüksel şu detayları paylaştı:

“Burada yapılan mukavemet, kopma dayanımı, sürtünme katsayısı ve yüzey düzgünlüğü gibi testler sonrasında sahada denemeler yapılır ve müşterilerimizden aldığımız geri bildirimlerle ürünümüzü geliştirmeyi sürdürürüz. Örneğin S/CTA tip apronunun oluşturulmasında müşteri talebinin katkısı çok büyüktür. İşletmelerin klimatik şartları, apron ve manşonların kullanılacağı makineler ve işlenecek elyafların özellikleri sahada gerçek değerlerde test edildi. Ürünün karbon takviyesi ile kauçuk yapısının güçlendirilmesinin aşınma sorunlarının önüne geçtiğini gördük ve derhal uygulamaya geçtik. Uster test sonuçları bu konuda başarılı olduğumuzu gösterdi ve müşteri memnuniyeti sağladık. Geç kirlenme özelliğine sahip E-750 cer manşonumuzun geliştirilme hikayesi de benzer olarak sahada gerçekleşmiştir. Ürün geliştirme sürecinde bir partner olarak gördüğümüz müşterilerimiz daha iyisini yapmamızı, hatta pazarda ortaya çıkacak yeni talepleri erkenden görmemizi ve yol almamızı da sağlamaktadır. Bu nedenle bütün partnerlerimize, müşterilerimize bize duydukları güven için teşekkür etmek isterim.”

Son yıllarda sürdürülebilirlik ve daha yeşil tekstil üretim yöntemleri konusunda talepler oluştuğunu ve bu yönde teknolojik araştırmaların başladığını aktaran Yüksel, Asteks’in bu konularda da ciddi araştırmalar yaptığını ve pazara katma değer yaratan çözümler sunmaya başladığını söyledi. Katıldıkları fuarlarda en yeni ve rekabetçi Asteks çözümlerini endüstriyle buluşturduklarını belirten Yüksel, 8-14 Haziran tarihleri arasında Milano’da gerçekleştirilecek ITMA 2023 fuarına katılarak, inovasyon güçlerini bütün küresel pazara göstereceklerini sözlerine ekledi.”

asteks-cta-airjet.jpg

Ekleme Tarihi:

17.04.2023

Asteks yeni ‘401-SF&M Manşon Rektefiye Makinesi’ ile verimliliği yeni bir sınıra taşıyor

401-sf-m-tr.jpg

Asteks’in yeni geliştirdiği 401-SF&M rektefiye makinesi bir ünitesinde iplik ve fitil makine manşonlarının taşlama işlemini yaparken, diğer bağımsız ünitesinde cer ve penye makine manşonlarının taşlamasını gerçekleştiriyor. Rektefiye verimliliğinde büyük bir gelişmeyi temsil eden 401-SF&M rekabetçi fiyatıyla da cazip bir seçenek oluşturuyor.

Gelişmiş rektefiye çözümlerinin uzmanı Asteks, yoğun AR-GE çalışmalarıyla iplik tesisleri için önemli bir yeniliğe imza attı. Akıllı besleme sistemi ve iki bağımsız taşlama ünitesine sahip olan 401-SF&M rektefiye makinesi, iplik üreticilerinin işletme maliyetinden ciddi oranda tasarruf etmesini sağlıyor. Özgün bir tasarıma sahip olan 401-SF&M manşon taşlama işinde fonksiyonelliği ve sadeliği buluşturan bir otomasyon kabiliyeti sunuyor. Üstelik bu yeni teknoloji oldukça rekabetçi bir fiyatla pazarla buluşuyor.

Asteks 401-SF&M rektefiye makinesinde eşzamanlı ve bağımsız şekilde çalışan iki rektefiye ünitesi ile, iplikhaneler daha az zamanda daha çok işin üstesinden gelebiliyor. 401-SF&M’nin ikinci taşlama ünitesinde cer-penye makine manşonlarının rektefiyesi ideal şekilde gerçekleştirilirken, diğer bağımsız ünitede de iplik ve fitil makine manşonlarının taşlanması otomatik olarak devam eder.

Standart rektefiye makinelerinde bu tür manşon tip değişimlerinde makinenin durdurulması ve ayarlamaların yapılması gerekir. Bu ise zaman ve verimlilik kaybına yol açar. 401-SF&M ile bu kayıplar ortadan kalkarken, iplik üreticileri için ideal bir rektefiye sisteminin sağladığı yeni avantajlar elde edilir. Üstelik elle beslemeye ihtiyaç duyulmadan, yüksek kapasiteli akıllı besleme sistemi ile yüksek adette manşon mili rektefiye edilebiliyor. Tek tek manşonları dizmeden, besleme haznesine manşonları dökerek besleyen operatör için bu, büyük bir kolaylık anlamına gelirken, aynı zamanda işletme için de büyük bir iş gücü tasarrufu demektir.

Asteks Pazarlama ve Satış Müdürü Sabri İlknur, 401-SF&M’nin yenilikçi bir tasarım olan bağımsız ikili taşlama konseptine sahip olduğunu vurguladı. İlknur; “Manşon rektefiye çözümleri uzmanı Asteks, tekstil endüstrisindeki gelişmeleri ve talepleri yakından takip ediyor. Yoğun AR-GE çalışmalarımızla geliştirdiğimiz yeni 401-SF&M rektefiye makinesi iplikhanelerin önemli bir ihtiyacına çözüm sunuyor. Akıllı besleme sisteminde iplik, fitil makine manşonlarının taşlama işlemi devam ederken, aynı zamanda diğer taşlama ünitesi cer, penye makine manşonlarını taşlayabiliyor. Aynı şaside yer alan iki bağımsız sistem eşzamanlı çalışırken ne zaman ne de verimlilik kaybı yaşanıyor. Artan maliyetler göz önünde bulundurulduğunda bu büyük bir avantajdır” dedi.

Yeni rektefiye makinesinin iki bağımsız taşlama ünitesinin yanı sıra yüksek bir otomasyona sahip olduğuna dikkat çeken İlknur, 401-SF&M’nin rektefiye işinde yeni bir standart oluşturacağını dile getirdi. “401-SF&M rektefiye makinemiz konsepti ve tasarımıyla rakipsiz bir çözüm konumunda bulunuyor” diyen İlknur, henüz yoğun tanıtım çalışmalarına başlamamalarına rağmen güçlü bir sipariş ve satış grafiğine ulaştıklarını da sözlerine ekledi.

401-SF-M-arka.jpg
akilli-besleme.jpg
Yüksek otomasyon ile kolay rektefiye avantajı

Yaklaşık beş yıllık bir AR-GE ve saha çalışması ile geliştirilen 401-SF&M manşon rektefiye makinesi, yüksek otomasyon kavramını makine üzerinde gerçeğe dönüştürüyor. Hazneli Akıllı Besleme Sistemi sayesinde tek tek dizime gerek kalmadan bütün manşon milleri hazneye boşaltılıyor ve proses otomatik olarak başlıyor. Zaman ve işçilikten tasarruf sağlayan bu özelliğin yanı sıra Otomatik Taşlama Sistemi de personel müdahalesi olmadan besleme haznesinden gelen manşonların taşlanmasını otomatik gerçekleştiriyor.

Lazerli Çap Ölçüm Sistemi taşlama sürecinde hataların önüne geçiyor. Bu sistem, kullanıcı tarafından belirlenmiş dış çap ölçülerindeki manşonları taşlarken, bu ölçülerin dışındaki manşonları ayırıyor. Rektefiye işlemine girmeden gerçekleşen bu ayırma makine verimini düşürmezken, hatalı ölçüler nedeniyle yaşanabilecek gecikme ve arızaların da önüne geçiliyor.

401-SF&M rektefiye makinesi sahip olduğu Dokunmatik Ekran Kontrol Paneli ile kolay bir operasyon sağlıyor. Farklı dil seçeneklerinin bulunduğu kontrol paneli ile manşon üzerinden kaldırılacak paso miktarı, taşın gezdirme (yanal gidip-gelme) hızı, taşın parlatma zamanı gibi tüm makine yönetimi ve ayarları kolayca gerçekleştirilebiliyor. Üstelik PLC Otomasyon Sistemi tüm çalışma ayarlarının isteğe bağlı olarak kişiselleştirilmesini mümkün kılıyor.

Yurtdışı pazarlarında ciddi bir talep bekleniyor

Asteks Yurtdışı Satış Sorumlusu Taner Engin, yeni 401-SF&M’nin hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlarında büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Engin; “Özellikle kompakt iplik üreten işletmelerde manşon rektefiye ihtiyacının daha da yüksek olması nedeniyle, 401-SF&M’nin önemli faydalar sunacağını biliyoruz. Yeni makinemiz yüksek iğ kapasitesine sahip işletmeler için   ideal bir manşon rektefiye makinesi olarak öne çıkacaktır.

 Cer ve penye makine manşonlarının   ayrı bağımsız olarak dizayn edilmiş bir taşlama ünitesinde standart ve süreklilik içinde işlenmesi, iplikhanelerdeki hazırlık hatlarının verimliliğine katkı sağlayacaktır” dedi. Asteks’in hali hazırda bulunduğu Özbekistan, Pakistan, Bangladeş gibi öne çıkan Asya pazarlarında bu yeni çözümün hızla kabul görmesini beklediklerini söyleyen Engin, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Özbekistan’ın önde gelen tekstil gruplarından Antex Grup’un JV Skorton Tekstil LLC firmasına 401-SF&M sevkiyatı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yine Türkiye’de faaliyette bulunan Murat Yapı Tekstil firması Malatya’daki yeni yatırımında da 401-SF&M’yi tercih etti.

Aynı şekilde, Asteks’in diğer rektefiye çözümlerinde olduğu gibi, fonksiyonelliği ve rekabetçi fiyatıyla 401-SF&M de kısa sürede bir başarı hikayesi yazacaktır. Rektefiyede daha fazla verimlilik sağlayan bir çözüm sunmanın mutluluğunu bütün sektör partnerlerimizle paylaşmak istiyoruz.”

Ekleme Tarihi:

09.06.2021

HG-650_TR.jpg
4_Asteks_E-750_manşonu.jpg
Mariteks_Tekstil_Bülent_Topal.jpg
3_Asteks_HG-650_manşonu.jpg
Rubenis_İplik_Metin_Özdemir.jpg

Zorlu koşullar özel çözümler ister…

Asteks’in Yeni Nesil Cer Manşonları

Zorlu Çalışmaların Üstesinden Geliyor

Asteks’in geç kirlenme özelliğine sahip yeni nesil cer manşonları, iplik üreticilerinin aradığı performans ve uzun ömürlü çözümü sunuyor. Ayrıca daha hazırlık aşamasında iplik kalitesi ve üretimde verimlilik artışına önemli derecede katkı sağlıyor.

İplik üreticileri sert rekabetin yaşandığı pazar koşullarında bir yandan kalite ve verimliliklerini yüksek tutmaya bir yandan da işletme maliyetlerini aşağıya çekmeye odaklanıyor. Bu süreçte kirli pamuklarla çalışmanın getirdiği zorluklar maliyetleri artırır. Asteks, özellikle yöre pamuklarında görülen kirlenme karşısında başarılı olan yeni nesil cer manşonlarını yakın zamanda pazara sundu.

Asteks’in yeni nesil E-750 / HG-650 cer manşonu, HG-650 penye çıkış manşonu ve HG-650 penye koparma manşonu kısa sürede iplikçilerin en büyük yardımcıları arasına girmeyi başardı. Asteks’in HG-650 65 shore cer manşonu, benzerlerine kıyasla %50 daha fazla temiz kalma süresine sahiptir. Saha çalışmalarında bu manşonun 2 vardiyada bir temizleme ihtiyaç duyduğu gözlemlendi. HG-650 ayrıca daha uzun bir rektefiye periyoduna sahiptir. Asteks yaptığı çalışmalarda sahada ortalama 60 günde bir taşlamanın verimli çalışma için yeterli olduğunu tespit etti. Benzer ürünlerde ise rektefiye süresi bunun yarısı olarak görülüyor, bu da manşon ömrünün aynı oranda düşük olduğu anlamına geliyor. Asteks’in pazardaki gerçek üretim koşullarında derlediği bu veriler, işletmelerdeki proseslere ve kullanılan pamuğa göre farklılık göstermekle birlikte, benzerlerinden daha iyi seviyelerde kalmayı sürdürüyor.

Yeni nesil manşonların bir başka üstünlüğü ise şerit kalite verilerinde, daha iyi USTER düzgünsüzlük değerleri ile görülmektedir. Asteks HG-650 penye makinesi çıkış manşonu da sarmadaki rahat çalışma avantajının yanı sıra, diğer markalar ile karşılaştırıldığında USTER kalite değerleri yönünden olumlu sonuçlar sağlıyor.

Asteks yenilikçi ve fonksiyonel ürünler üretiyor

Asteks Pazarlama ve Satış Müdürü Sabri İlknur, son yıllarda artan makine hızları ve artan elyaf çeşitliliği nedeniyle yenilikçi ve fonksiyonel ürünler üretmeye başladıklarını söyledi. İlknur sözlerini şöyle sürdürdü; “Eğirme prosesinde elyaf kontrolünün sağlanması ve bunun arttırılması hem iplik kalitesi hem de maliyet yönetimi açısından yüksek önem taşıyor. Sunduğumuz Cer-penye manşonları iplikçilere bu konuda aradıkları çözümleri sunuyor. Geç kirlenme özelliğine sahip bu manşonlar, elyafların daha iyi kontrol ve sevkini sağlayarak, sonraki proseslerde kalite ve verimliliği güvence altına almak yönünde, önemli görevleri yerine getiriyor. İşletme içi verimlilik, tasarruf ve üretimdeki kalite artışı yönündeki müşteri geri bildirimleri bizleri oldukça memnun ediyor.”

Mariteks Maraş İplik İşletme Müdürü Bülent Topal:

Asteks’in yeni cer manşonlarını sekiz aydır kullanıyoruz ve gösterdiği performanstan oldukça memnunuz. Makinelerimizle gelen orijinal manşonlarla bir vardiyayı bulmayan temizlik periyodlarımız Asteks’in HG-650 cer manşonları ile bir güne kadar rahatlıkla uzadı.

Kirli pamuklarla çalışmalarda manşonların vardiya başı temizlenmesi en iyisidir ama, HG-650 silinmeden de gün boyu çalışmaya devam edebiliyor.  Normal çalışma şartları altında kullandığımız HG-650 cer manşonlarının 2 aydan uzun süre rektefiyeye ihtiyacı olmadığını gördük. Bu süreçte iplik kalitemizde ve USTER değerlerimizde herhangi bir kayıp yaşamadık. Asteks’in yeni cer manşonunu iplik kalite değerleri konusunda herhangi bir endişe olmadan, güvenle kullanıyorum.

Ürünün yüksek kalitesinin yanı sıra, bize hızla tedarik edilmesi de çok önemli. Yurtdışından manşon getirtmek 4-5 haftayı bulabiliyorken, Asteks’in bu manşonları talebimiz üzerine 1-2 haftada bize teslim edilmiş oluyor. Ayrıca, diğer bilinen markalarla maliyet & fayda bazında karşılaştırıldığında %20-30’luk daha iyi bir ekonomik avantaja da sahip. Bu kaliteli üretimi ve başarılı çalışmaları nedeniyle Asteks ile iş birliğimiz güçlenerek devam ediyor.

Gülle Tekstil Makine Bakım Koordinatörü Hüseyin Güler:

Asteks’in HG-650 cer manşonları öncelikle rakip manşonlara kıyasla, %15-20 daha geç kirleniyor. Tabii, pamuktaki kirlilik oranı bu süreyi aşağı veya yukarı çekebiliyor. Gülle Tekstil olarak her bir vardiyada manşonları temizliyoruz. Ancak bu manşon bir vardiya silinmeden de çalışmasını tamamlayabiliyor. Bir tekstil işletmesi olarak rektefiye sıklığı bizim için önemlidir.  Cer makinalarında da çok daha iyi değerler sağlayan HG-650, hem temiz kalma hem de kalite açısından benzerlerine kıyasla çok daha iyi bir üründür.

Ayrıca kompakt iplik makinesinde de kullandığımız HG-650 manşonu iplik kalitesini bozmadan 30 ile 45 gün arasında rektefiye olmadan kaliteli çalışmasını sürdürebiliyor. Avrupa’dan aldığım diğer manşonlara göre çok daha iyi ince yer ve kalın yer gibi iplik düzgünsüzlük değerlerine, USTER kalite değerlerine ulaşıyoruz

Manşon talebimiz olduğunda Asteks bize üç günde manşon gönderebiliyor, bunu Avrupalı bir üreticiden talep etsem, ürün 3 aydan önce gelmiyor. Bu bizim için çok büyük bir avantaj. Manşon nedeniyle üretimin durması ve yüksek manşon stoku tutma gibi bir zorunluluk yaşamıyoruz. Tekstil endüstrisi ile bir partner gibi çalışıp, AR-GE çalışmaları yürüten Asteks’in ürün ve hizmet kalitesi Avrupalı rakiplerinin çok üzerinde ve bu anlamda Asteks i çok başarılı buluyorum.

Rubenis İplik Fabrika Müdürü Metin Özdemir:

Rubenis İplik olarak yüksek kalite odaklı ve ekstra özenli üretim süreçleri uygulamaya çalışıyoruz. Kullandığımız cer manşonlarını vardiyada saat başı temizliyoruz. Standart bir iplik üreticisine göre daha fazla temizlik gerçekleştiriyoruz. Diğer rakip ürünlere göre daha uzun temiz kalma süresine sahip olan HG-650 manşonlarını, üretim süreçlerindeki hassasiyetimiz nedeniyle, 15 günde bir rektefiye ediyoruz. Taşlama süresini daha da uzatabiliyoruz ancak özel ipliklerimiz için bu süreyi kısa tutuyoruz.

HG-650 cer manşonu ile elde ettiğimiz temiz kalma ve rektefiye süresi bizler için çok daha olumludur. Manşon daha temiz olduğu için, ileriye doğru iplikte ince yerler, kalın yerler azalıyor. Eski cer manşonlarına göre, HG-650 cer manşonu ile kayda değer, daha iyi iplik kalite değerleri elde ediyoruz. Bunu USTER kalite test sonuçları ile net bir şekilde gördük. Asteks’i manşon kalitesi açısından özellikle tercih ettiğimizi belirtmek isterim.

Texhong Textile Makine Enerji Sorumlusu Tarık Karagözoğlu:

Fabrikamız bir yıldır faaliyette ve Asteks’in HG-650 cer manşonlarını 5-6 aydır kullanıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda bu manşonların diğer markalara göre daha uzun süre temiz kaldığını gördük. HG-650 manşonları geç kirlenme özelliği açısından benzerlerinden %30 daha iyi konumda.

Her bir vardiyada standart olarak, cer manşonlarına iki kere temizlik uyguluyoruz. Kalite bizim için en önemli olgu ve iplik kalitemizi bu yönde en küçük bir riskten uzak tutmak için rektefiyeyi iki haftada bir gerçekleştiriyoruz. Bütün makine marka ve modellerinde uyumlu çalışabilen HG-650 cer manşonunu kullanırken iplik düzgünsüzlük ve diğer kalite değerlerinde iyileşmeler gözlemledik. Texhong olarak kalite odaklı olduğumuz için, müşteri memnuniyeti ve üretim verimliliğinde katkı sağlayan Asteks’in HG-650 cer manşonunu tercih ettik.

Ekleme Tarihi:

17.06.2020

asteks logo.png

Asteks 2019 Yılında

Yeni Yatırımlarla

Pazarını Büyüttü

Apron, manşon ve rektefiye makineleri ile iplik üreticilerinin en önemli teknoloji partnerlerinden olan Asteks, 2019 yılının zorlu koşullarına rağmen satış rakamlarını arttırdı. Asteks bu büyümenin yanı sıra AR-GE çalışmalarına devam etti, pazara yeni ürünler sundu.

HG-650.jpg
201sf.jpg
101agv.jpg

Ekleme Tarihi:

25.12.2019

Rektefiye çözümleri uzmanı Asteks, oldukça zorlu koşullar ortaya koyan 2019 yılında büyüme planını sürdürdü. Bu dönemde AR-GE yatırımlarını ve çalışmalarını devam ettiren Asteks, pazara yeni ürünler sunmanın yanı sıra, uzman kadrosunu da genişletti. 2019 yılında hem yurtdışı hem de yurtiçi pazarda satış rakamlarını arttırmayı başaran Asteks, 2020 için güçlü bir pazar vizyonuna sahip.

Küresel ekonomide yaşanan belirsizlik ve finansal gerginlik bütün pazarlarda hissedildi. 2019 yılında ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının yanı sıra İngiltere ve Avrupa Birliği arasındaki Brexit süreci küresel pazarları derinden etkiledi. Türkiye bu iki etkinin yanı sıra bölgesel siyasi ve sosyo-ekonomik sorunlarla da uğraştı. Bütün bunlar 2019’u zor bir yıla dönüştürdü. Tekstil endüstrisine rektefiye ürünleri sunan Asteks, bu zorlu koşullara rağmen başarılı sonuçlar elde etmeyi başardı.

Apron ve manşon satışlarında artış devam etti

Asteks Pazarlama ve Satış Müdürü Sabri İlknur, 2019 yılı boyunca pazarda ciddi bir daralma ve yavaşlama gördüklerini anlattı. “Bu daralma nedeniyle yatırımcıların ihtiyaçlarını ötelediklerine tanık olduk” diyen İlknur, şunları söyledi; “Bu ihtiyaçlar, ancak, kaçınılmaz hale geldiğinde siparişlerin realize edildiğini gözlemledik. Yatırımcılar önlerini görmeden, pazarda bir canlanma işareti almadan yatırım konusunda temkinli hareket etti. Bütün zorluklara rağmen satış adetlerimizi arttırmayı başardık. Müşterilerimize rekabetçi ürünler sunmak ve nüfuz alanımızı genişletmek için satışlarımızı arttırmaya öncelik verdik.”

İlknur, 2019 yılında özellikle apron ve manşon satışlarında kayda değer artış elde edildiğini vurguladı. Pazarda en çok NT-86/S apronunun kabul gördüğünü belirten İlknur; “Türkiye’deki bütün iğlerin %70’inde bu apron kullanılıyor. Özellikle alt apron olarak sunduğumuz CTA Karbon takviyeli apronu da bir başka ilgi gören ürün oldu. Optima ve GESA tipi apronlara da yoğun talep aldık” diye konuştu.

İhracat pazarındaki büyüme stratejisi devam ediyor

Asteks Yurtdışı Satış Sorumlusu Taner Engin ise, 2017 yılında başlattıkları yurtdışı pazarlarında büyüme stratejisini 2019 yılında da devam ettirdiklerini açıkladı. Özbekistan, Pakistan ve Bangladeş pazarlarında önemli büyüme rakamlarına ulaştıklarını dile getiren Engin, sözlerini şöyle sürdürdü; “Her bir ihracat pazarı kendi yapısından dolayı farklı talepler ortaya koyuyor. Son yıllarda yoğun tekstil yatırımları yapan Özbekistan’da yatırımlar konusunda bir doygunluk noktasına ulaşıldığını görüyoruz. Bu nedenle bu pazara, bir önceki yıla göre makine satışından ziyade, apron ve manşon satışlarımızda ciddi artışlar elde ettik. Buna karşın Pakistan pazarında makine yatırımları bütün hızıyla devam ediyor. Bu pazardaki rektefiye makine satışlarımız bizleri memnun etti. Bangladeş pazarında ise apron ve manşon satışlarımız rektefiye makinelerimizin satışlarıyla birlikte ilerledi. Kısaca yurtdışı pazarlarındaki satışlarımız bütün ürün gamımız bağlamında dengeli bir görünüm elde etti”.

Taner Engin, 2020 yılında hem farklı pazarlara doğru genişlemek hem de var olan pazarlarda daha verimli çalışabilmek için pazarlama departmanında yatırımlar yapıldığı bilgisini verdi.

Sabri İlknur; “AR-GE işimizin önemli bir parçası”

ASTEKS 2019 yılında pazardaki zorlu koşullara rağmen sadece satış rakamlarını arttırmakla kalmadı. Firma büyüme beklenen 2020 yılı ve sonrası için kurumsal yapısını güçlendirecek yatırımlara ve çalışmalara odaklandı. Bu çalışmalar kapsamında firma bünyesinde ilave tekstil mühendisleri istihdamı sağlandı.

Yoğun AR-GE çalışmaları ile geliştirilen ve saha çalışmalarında başarılı sonuçlar alan yeni 65 shore HG-650 manşonu da yılın ikinci yarısında pazara sunuldu. HG-650 manşonu kirli pamuklarla çalışmalarda etkili sonuçlar veriyor. Yöre pamuklarında karşılaşılan sıvaşma/bulaşma probleminde, pazardaki mevcut ürünlere kıyasla daha geç kirlenme özelliğine sahip olan HG-650 çalışma verimliliği arttırıyor. HG-650 ile özellikle cer makinesi 2. pasajda, penye makinesinde ise koparma manşonlarında ve çıkış manşonlarında son derece başarılı sonuçlar alınıyor.

Sabri İlknur; “Bu ürün başarılı AR-GE çalışmalarımızın bir meyvesi olarak görülebilir. Çeşitli yöre elyaflarında görülen kirlilik ve şekerlenme elyafların manşonlara bulaşması sorununu yaratıyor. Bu nedenle makinelerin durdurulup sık sık manşonların temizlenmesi gerekir. Performans odaklı HG-650 manşonumuz, rakiplerine göre %50 daha fazla temiz kalma süresine (geç kirlenme) sahip. Bu ise makinelerde daha az durma, daha az temizlik ihtiyacı, daha fazla verimlilik ve daha fazla kazanç anlamına geliyor. ITMA 2019 fuarından sonra pazara lanse ettik ve çok hızlı olumlu geri dönüşler aldık. Hem yurtiçi hem de ihracat pazarlarında HG-650 manşonuna yoğun talep alıyoruz. Bunun artarak devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.

Asteks için yılın diğer yıldız ürünü ‘O işini bilir, kendisi çalışır’ sloganıyla lanse edilen 201-SF manşon rektefiye makinesi oldu. Yıl içinde ciddi satış ve sipariş rakamları elde eden makine akıllı sistem donanımı ile kullanım kolaylığı sağlıyor. Pakistan başta olmak üzere ihraç pazarlarında en çok talep edilen ürünler arasında yer alan 201-SF, otomasyon gücüyle işçilik maliyetini düşürürken, standart operasyonu garanti ediyor. 

ASTEKS’in bir diğer otomasyon çözümü 101-AGV otomatik yönlendirme aracı da pazarda tanıtılmaya devam edildi. Endüstri 4.0 konseptine uyumlu firmaların dikkatini çeken insansız taşıma cihazı, 4 ton yük taşıma kapasitesi ile tesis içi taşımacılıkta yeni bir seviyeyi gösteriyor.

2020 yılı için olumlu beklentiler hakim

Sabri İlknur, ekonomik verilere dayanarak 2020 yılında daha olumlu beklentileri olduğunu söyledi. “İhtiyaçlar yok olmaz, sadece ötelenir” diyen İlknur, 2020 yılının, ertelenen yatırımların realize edileceği dönem olacağını ifade etti. İlknur; “Ana ürün gamımız apron ve manşon ile rektefiye makinelerimizde, gerek yurtiçinde gerekse ihraç pazarlarında daha yüksek satışlar gerçekleştireceğimize inanıyoruz. AR-GE kapsamında yeni ürünlerimiz var. Bu zengin ürün gamımız ve yeniliklerimiz özellikle ITM 2020 fuarında pazara sunulacak. Bunun dışında yurtdışında katılacağımız fuarlarda da her bölgenin kendine özgü talebine yanıt vereceğiz. 2020 büyümeden en yüksek faydayı sağlayacağımız yıl olacaktır” dedi.

ASTEKS Managers.jpg

ASTEKS Küresel Tekstil Pazarına Yeniliklerini

ITMA 2019’da Sundu

ITMA 2019 fuarında apron ve manşon çözümlerinin yanı sıra, 201-SF manşon rektefiye makinesini ve işletme içi taşıma aracı 101-AGV’yi küresel pazara tanıtan ASTEKS, hem ziyaretçi ilgisinden hem de ortaya çıkan iş potansiyelinden memnun kaldığını duyurdu.

itma-2019-tekstil-trend-Large.jpg
ASTEKS ITMA 2019 stant2.jpg
ASTEKS ITMA Ekibi.jpg
101agv.jpg

20-26 Haziran tarihleri arasında, tekstil endüstrisinin en önemli ve prestijli fuarı ITMA 2019’a katılan ASTEKS, küresel tekstil üretim pazarının önemli lokasyonlarından gelen ziyaretçilere geliştirdiği son rektefiye çözümlerini sundu. Fuarda iplik eğirme teknolojilerine ayrılan Salon 7’de kurumsal kırmızı renginin hakim olduğu stantı ile yerini alan ASTEKS ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Firma 3 ana kategoride çözümlerini ziyaretçilere hem birebir ürünleri ile sergiledi hem de detaylı olarak anlattı; zengin apron ve manşon ürün gamından yeni ürünler, otomasyon kabiliyeti yüksek 201-SF manşon rektefiye makinesi ve 101-AGV taşıma aracı. Fuara üst düzeyde bir katılım sağlayan ASTEKS; Genel Müdür Emre Akman, Pazarlama ve Satış Müdürü Sabri İlknur, Yurtdışı Satış Sorumlusu Taner Engin ve İhracat & İthalat Yetkilisi Aynur Güler tarafından temsil edildi.

ASTEKS’in ITMA Barselona’daki standında öne çıkan ürün, hiç kuşkusuz yüksek bir verimliliğe ve otomasyon gücüne sahip olan 201-SF manşon rektefiye makinesi oldu. Fuar boyunca çalışır halde performansını sergileyen makine, manşon taşlama prosesini hiç olmadığı kadar kolay, hızlı ve yüksek standartlarda gerçekleştiriyor. Tek tek elle besleme yapabilen diğer bilinen makine tiplerine kıyasla, bu makinede manşon besleme bir kerede toplu halde yapılabiliyor ve manşonlar otomatik olarak taşlamaya sevk edilebiliyor. Bu sayede manşon taşlama süreci boyunca bir operatörün makine başında durmasına gerek kalmıyor. Operatörün manşon besleme haznesine manşonları toplu halde boşaltması yeterlidir. Bundan sonraki taşlama süreci 201-SF’nin yüksek otomasyonu ile kendiliğinden gerçekleştiriyor. Böylece işletmelerin,  manşon rektefiye dairesindeki işçilik verimliliği artmakta ve dolayısıyla bu alandaki bakım maliyeti düşmektedir.

201-SF manşon rektefiye makinesi ile yeni otomasyon fırsatları

201-SF’nin sunduğu bir başka otomasyon çözümü ise farklı çaplardaki manşonları sisteme entegre çap kontrol mekanizması ile otomatik olarak algılaması ve tasniflemesidir. Böylece, işletme ihtiyaçları çerçevesinde belirlenen çaplar dışındaki manşonların taşlamaya girmeden ayrılması sağlanıyor. Bilinen yaygın yöntem olan kumpas kullanılarak manşon çaplarının tek tek elle ölçülmesinin uzun ve zahmetli süreci yerine, bu sistem işletmeler için büyük bir avantaj sunuyor. Manşonların çaplarına göre tasniflenmesi için ayrı bir işlem gerekmiyor.

201-SF’yi alanında öne geçiren bir başka nokta ise; fiyat-verimli oluşu. Avrupa menşeili rakipleri ile karşılaştırıldığında ASTEKS, stratejik bir fiyat konumlandırması yaptı. Fiyat-verimli bir makine olan 201-SF, bu özelliği ile de müşterilerden olumlu geri dönüşler alıyor.

Sentetik karışımlı elyaflar için yeni apron ve manşonlar

ASTEKS ITMA fuarında, 50 yıllık deneyime sahip olduğu apron ve manşon üretiminde geliştirdiği yenilikleri de sektörle paylaştı.

 

Türkiye’nin tek yerli apron ve manşon üreticisi olan ASTEKS, küresel pazarda rekabetçi gücünü yoğun AR-GE çalışmalarıyla ürettiği yenilikçi ürünler ile devam ettiriyor. Fuarda özellikle sentetik, rayon ve benzeri karışımların eğrildiği işletmeler için çözümler sunuldu.

 

Polyester elyaf karışımlı iplik üretimi için geliştirilen RC-751 ve RC-851 manşonları iplik üreticilerine, sarma riskinden uzak, rahat bir çalışma sunuyor.

Pamuk ipliği üretimine dönük çalışmalar için yeni geliştirilen TA-630 /63 sh ve HG-650/ 65 sh manşonları sergilendi. Özellikle ince numara iplik üretiminde bu manşonlar hem uzun çalışma ömrü hem de daha iyi iplik kalite/USTER değerleri sunuyor. Ayrıca, Performans serisinden GESA ve S/CTA apronları da görüşmelerde çokca ilgi gören ürünler arasındaydı.

ASTEKS’in Endüstri 4.0 konsepti içinde geliştirdiği işletme içi taşıma aracı 101-AGV de fuarda öne çıkarılan bir ürün oldu. Hem poster hem de video gösterimleri ile küresel pazara tanıtılan 101-AGV taşıma aracı, tesis içinde belirlenen hatlarda, hemen hemen her formdaki tekerlekli yükün çekilmesini sağlıyor. Hali hazırda iplik, kumaş dok arabaları ve elyaf arabalarının transferinde uygulama alanı bulan bir otomasyon çözümü olan 101-AGV, işletme maliyetlerinin aşağıya çekilmesine sağladığı katkı nedeniyle fuar boyunca birçok ziyaretçinin yakın ilgisini gördü.

 

İş verimliliği en yüksek ITMA fuarı oldu

ITMA 2019 fuarında ziyaretçilerden gördükleri ilgiden memnun kaldıklarını söyleyen Asteks Pazarlama ve Satış Müdürü Sabri İlknur, 3 ana koldaki ürünlerin yenilikçi yönleriyle ziyaretçileri etkilemeyi başardığını kaydetti. İlknur; “Yurtdışı satış aktivitelerimizi yeniden yapılandırmamızın da etkisiyle, bilinçli bir şekilde bizleri ziyarete gelen mevcut ve potansiyel müşterilerin sayısı oldukça fazlaydı. İş oluşturma verimliliği bağlamında ITMA 2019 fuarı önceki edisyonlara göre çok daha başarılıydı” dedi. En fazla, Pakistan, Hindistan, Özbekistan ve Mısır pazarlarından ziyaretçileri ağırladıklarını açıklayan İlknur, Türk tekstilcilerin her zaman olduğu gibi güçlü bir katılım sağladığını aktardı.

Fuarda birçok önemli görüşmenin gerçekleştiğini belirten İlknur, şunları dile getirdi; “Yeni teknolojilerimizi anlatma fırsatı bulduğumuz ITMA fuarı, iş verimliği açısından da gayet başarılı oldu. Birçok önemli tekstil firmasının yönetici ve karar alıcılarıyla bir araya geldik. Hem apron ve manşonlarımız, hem rektefiye makinelerimiz hem de 101-AGV taşıma aracımız için el sıkıştığımız projeler oldu. Örneğin, Türkiye’nin önemli tekstil firmalarından SASA’ya 201-MTL manşon rektefiye makinesi satışını fuarda gerçekleştirdik. Özbekistan merkezli Antex Group ile de ön anlaşma gerçekleşti. Pakistan’ın köklü tekstil gruplarından Zaman Textile, yeni bir tesis için büyük çaplı yatırıma girdi. Bu bağlamda, fuarda sergilediğimiz 201-SF rektefiye makinesini almak üzere ön anlaşmaya vardık. El sıkışılan bu projelerin yanı sıra, onlarca firma ile iş yapmak için temas sağlandı.”

ITMA’nın bir teknoloji ve makine fuarı olduğunun altını çizen ASTEKS Yurtdışı Satış Sorumlusu Taner Engin, tekstil makine ve yedek parçaları alanında dünyanın en prestijli fuarına, özenle hazırlanmış şık ve sunum kalitesi yüksek bir stant ile katıldıklarının belirtti. Engin, ASTEKS standında yenilikçi ürünlerin fiilen tanıtılması ve bu ürünler içinde 201-SF manşon rektefiye makinesinin çalışır halde sergilenmesinin müşterilere güven verdiğini dile getirdi. Engin sözlerini şöyle sürdürdü; “Pazarlama genel itibariyle güven sunmaktır. 50 yıllık geçmişe sahip bir firma olarak Türkiye’de sağladığımız güveni yurtdışı pazarlarında da tesis etmek için ITMA fuarı boyunca çok çalıştık ve başarılı adımlar attık. Fuar sonrasındaki pazarlama süreçleriyle bu adımları başarılı iş sonuçlarına dönüştürmeye odaklanacağız.”

Ekleme Tarihi:

22.03.2019

Nishat Mils 201-SF.jpeg

Nishat Mills Ltd., 201-SF Rektefiye Makinesi ile Aradığı Çözümü Buldu

Pakistan’ın ve bölgenin en önemli endüstri oyuncularından Nishat Group, tekstil işletmeleri için Asteks’in yeni nesil, akıllı besleme sistemli 201-SF rektefiye makinesine yatırım yaptı. 2018 sonunda kurulumu tamamlanan makine, performansı ve gücüyle başarısını ispatladı ve bu alandaki yeni projelere yol gösterdi.

Ekleme Tarihi:

22.03.2019

Apron, manşon ve rektefiye makinesi çözümleri ile Türk tekstil pazarında lider konumda bulunan Asteks, bölge pazarlarındaki iddiasını da aynı inanç ve güçle geliştiriyor. Büyüyen tekstil pazarlarındaki birçok önemli üreticiye çözüm sağlayan Asteks, büyüklerin tercih ettiği bir marka olarak pazarlarda önemli referanslara sahip konuma geldi. Pakistan’ın en büyük endüstrisi gruplarından biri olan Nishat Group, rektefiye çözümleri için Asteks’i partner olarak seçti.

Pakistan iş dünyasında önemli bir ağırlığa sahip olan Nishat Group, tekstil başta olmak üzere birçok sektörlerde yer alıyor. Ana iş konumundaki tekstilde dikey entegre bir yapılaşmaya sahip olan grubun, iplik, dokuma ve konfeksiyon tesislerinden önemli bir üretim gücü ve kapasitesi var. 1951 yılından bu yana iplik üretimi gerçekleştiren grup şirketlerinden Nishat Mills Limited, 2018 yılında 353.03 milyon Dolarlık ihracat gerçekleştirdi. 8 iplik tesisinden oluşan Nishat Mills’in şu anda toplam 250 bin iğ kapasitesine ve günlük 200 ton civarında pamuk ve karışımlı iplik eğirme kapasitesine sahiptir.

site_banner.png
asteks 101 agv küçükçalık tekstil tesisi

Ekleme Tarihi:

22.03.2019

ASTEKS, İşletmelerin ‘Yükünü’ AGV ile Hafifletiyor

Asteks’in geliştirdiği AGV Otomatik Yönlendirmeli Araçlar tesis içindeki yük/malzeme taşımada işçilik ihtiyacını azaltırken, verimliliği ve işin kalitesini arttırıyor. Endüstri 4.0 konseptiyle uyumlu bu otomasyon cihazı, ayrıca yük taşımadaki insan kaynaklı kazaların da önüne geçiyor.

Apron, manşon ve üretim teknolojileri alanında 50 yıllık bir geçmişe sahip olan Asteks, geliştirdiği inovatif çözümlerle artık sadece tekstil endüstrisine güç katmıyor. Firmanın uzun süredir AR-GE çalışmalarını yürüttüğü 101- AGV Otomatik Yönlendirmeli Aracı, hem kendi tesisi içinde hem de tekstil sektörünün önemli üreticilerindeki ilk kullanımlarından başarılı sonuçlar aldı. Ticari olarak pazara satışa sunulan AGV, tesis içindeki yük/malzeme taşımada insan gücünü en aza indiren otomasyon sağlıyor. Bu ise işçilik maliyetlerinin aşağıya çekilmesine, çalışma verimliliğinin artmasına katkı sunuyor. Ayrıca personel kaynaklı kazalar da AGV kullanımı ile minimum seviyelere çekilmiş oluyor. AGV ile yapılan işin kalitesi de standart hale geliyor, iş programına sadık kalınıyor.

Operatör refakatine ihtiyaç duymadan, otomatik yönlendirmeli olarak çalışan AGV, 2 ila 4 ton ağırlığındaki yüklerin nakliyesini gerçekleştiriyor. Bu taşıma kapasitesi ile birçok endüstriye hitap eden AGV, gelişmiş yazılımı ile, isteğe bağlı olarak programlanabiliyor ve belirlenen istasyonlarda durma ve devam etme işlemini gerçekleştirebiliyor. İlk kullanımlarına Türkiye’nin önde gelen tekstil işletmelerinde başlanan AGV, belirlenen hat boyunca iplik ve kumaş taşımada istenilen nitelikleri karşıladığını kanıtladı. Tesis içinde akıllı bir yük taşıyıcı olarak görev alan AGV, 360 derece kendi etrafında ve dar alanda dönebiliyor. AGV’nin çalışması için tesiste taşınacak yükün ve yük arabasının genişliğine göre bir hattın olması yeterlidir. Manyetik alanı takip eden AGV, sesli ve ışıklı uyarı sistemleri ile önüne engel çıktığında otomatik olarak durur, böylece kazaların önüne geçer.

ASTEKS Asya Pazarlarında

Marka Bilinirliğini Güçlendiriyor

201-sf-web.jpg

Ekleme Tarihi:

13.02.2019

Asteks yükselen Asya tekstil pazarlarında gücünü arttıran çalışmaların sonuçlarını alıyor. Bangladeş, Pakistan ve Endonezya pazarları fuar katılımları ve ürün satışları ile en önemli lokasyonlar haline geldi.geliştirdiği AGV Otomatik Yönlendirmeli Araçlar tesis içindeki yük/malzeme taşımada işçilik ihtiyacını azaltırken, verimliliği ve işin kalitesini arttırıyor. Endüstri 4.0 konseptiyle uyumlu bu otomasyon cihazı, ayrıca yük taşımadaki insan kaynaklı kazaların da önüne geçiyor.

İplik işletmelerinin rektefiye daireleri için gerekli bütün çözümleri tek elden sunan Asteks, sektörde geride bıraktığı yaklaşık 50 yıllık deneyimi ile ihracat pazarlarında ciddi bir gelişme kaydetti. Türkiye’nin ilk ve tek apron & manşon ve rektefiye çözümleri üreticisi olan Asteks, Türkiye pazarında elde ettiği deneyim ve başarı ile ihracat pazarlarında daha güvenli adımlar atıyor. Apron, manşon, manşon taşlama makineleri, manşon sökme & takma presleri, manşon ölçüm cihazları ile AGV Otomatik Yönlendirme Araçları geliştiren ve üreten firma, 25’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Son dönemde küresel tekstil üretiminin merkezi konumundaki Asya pazarlarına odaklanan Asteks, katıldığı fuarlar ve çalışmalarıyla bu pazarlardaki marka bilinirliğini önemli ölçüde arttırdı. Özbekistan’da önemli satışlara imza atan Asteks, Bangladeş, Pakistan ve Endonezya pazarlarına dönük yerel çalışmalar gerçekleştiriyor.  Ocak ayında Bangladeş’te DTG 2019 fuarına katılan firma, şubat ayında IGATEX Pakistan 2019 fuarına ve mart ayında da Endonezya’da Indo Intertex 2019 fuarına katılarak çözümlerini sergileyecek. Kalite odaklı tekstil işletmelerine apron & manşon ve rektefiye çözümler sunan Asteks, bölgedeki tekstil üreticilerine maliyet avantajlı, katma değerli üretim için doğru partner olduğunu gösterecek.

Taner_Engin_ve_Äinli_bir_ziyaretái.jpg
ASTEKS_ITMA_Asia_standç.jpg
ASTEKS_ITMA_Asia_standç_ziyaretái_trafiß
Taner_Engin_ve_Uzak_Doßulu_ziyaretáiler.

Ekleme Tarihi:

04.01.2019

ASTEKS, ITMA ASIA + CITME 2018’den Memnun Döndü

Gelişmiş apron & manşon ve rektefiye daire çözümleri ile ITMA ASIA + CITME 2018 fuarına katılan ASTEKS, Türkiye ve Orta Asya pazarlarındaki başarısını Uzak Doğu’ya taşımak için önemli bir adım attı.

İplikhaneler için manşon, apron ve rektefiye makineleri geliştiren ve üreten ASTEKS, Türkiye pazarındaki gücünü ihracat pazarlarına da taşıyor. Orta Asya pazarında oldukça güçlü pazar çalışmalarına imza atan Asteks Özbekistan’da katıldığı CAITME fuarından hemen sonra, 15-19 Ekim 2018 tarihleri arasında Çin’in Şanghay kentinde gerçekleştirilen ITMA ASIA + CITME 2018 fuarında yer aldı. Hall 1’deki F30’da standında Çin başta olmak üzere Uzak Doğu tekstil pazarından gelen profesyonelleri ağırlayan firma, zengin apron ve manşon çözümlerini birebir sergilerken, rektefiye dairesi için geliştirilen makineleri hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Çin pazarının hem küresel ekonominin hem de tekstil endüstrisinin dinamosu olduğunu söyleyen

İplikhaneler için manşon, apron ve rektefiye makineleri geliştiren ve üreten ASTEKS, Türkiye pazarındaki gücünü ihracat pazarlarına da taşıyor. Orta Asya pazarında oldukça güçlü pazar çalışmalarına imza atan Asteks Özbekistan’da katıldığı CAITME fuarından hemen sonra, 15-19 Ekim 2018 tarihleri arasında Çin’in Şanghay kentinde gerçekleştirilen ITMA ASIA + CITME 2018 fuarında yer aldı. Hall 1’deki F30’da standında Çin başta olmak üzere Uzak Doğu tekstil pazarından gelen profesyonelleri ağırlayan firma, zengin apron ve manşon çözümlerini birebir sergilerken, rektefiye dairesi için geliştirilen makineleri hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Çin pazarının hem küresel ekonominin hem de tekstil endüstrisinin dinamosu olduğunu söyleyen Asteks Yurtdışı Satış Sorumlusu Taner Engin, Çin’in coğrafi olarak Türkiye’ye uzak olduğunu, ancak bir pazar olarak o kadar uzak olmadığını belirtti. “Girdiğimiz her pazarda rekabet iddiamızla yer alıyoruz” diyen Engin sözlerini şöyle sürdürdü; “Asya kıtasının en büyük tekstil teknolojileri fuarı ITMA ASIA + CITME 2018’e katılmak bizler için çok önemli. Çünkü sadece Çinli tekstilcilerle değil aynı zamanda bölge ülkelerinden de gelen ziyaretçilere kauçuk bazlı apron ve manşonlarımızı birebir sunduk. Yeni teknolojilerle donatılmış rektefiye makinelerimiz hakkında önemli paylaşımlarda bulunduk. Çözümlerimizin hem kendi hem de üretimdeki kaliteleri hakkında detaylı bilgiler verdik. Bu alanda, güvenilir bir dünya oyuncusu olduğumuzu gösterdik. Özellikle büyümeyi hedefleyen ve ihracat için çalışan firmalardan yetkililer fuar boyunca bizleri ziyaret etti.”

Çin pazarının potansiyeli bizim için artıyor

Çin pazarındaki yoğun ve sert rekabetin farkında olduklarını ifade eden Taner Engin, bu pazardaki bir diğer gelişmeyi şöyle anlattı; “Çin’in üretim gücünün yüksek olmasına rağmen, artan alım gücü, yükselen yaşam standardı ve kaliteye dönük yoğun talep, fiyatları yükseltirken Çinli üreticilerin göreceli düşük maliyet avantajlarını törpülüyor. Bu da Çin’i bizler için potansiyel bir pazar haline getiriyor ve bu potansiyel artış gösteriyor.”

50 yıllık bir geçmişe sahip olan ASTEKS’in ana üretim alanı olan apron ve manşon çeşitlerine ait numunelerin fuar boyunca Asyalı tekstilcilere gösterildiğini yineleyen Engin, rektefiye dairesine ilişkin makinelerin ise posterler ve kataloglar yoluyla tanıtıldığını kaydetti.  Engin; “Hem manşon ve apronlarımıza hem de rektefiye dairesine dönük manşon taşlama ve UV manşon yüzey işleme makinelerimize yoğun bir ilgi elde ettik. Apron ve manşonlarımızın yanı sıra makinelerimizin yüksek teknolojisi, çalışma kapasitesi, proses kalitesi, çok fonksiyonel esnek çalışma gücü ve güvenilir yapıları Asyalı tekstilcilerden tam not aldı” şeklinde konuştu.

ITMA ASIA + CITME 2018 fuarında üretici katılımının üst seviyelerde olduğunu aktaran Taner Engin ASTEKS olarak ziyaretçi çeşitliliği, temas kalitesi ve verimlilik açısından fuardan memnun kaldıklarını açıkladı. Fuara katılarak mevcut müşterilere kuvvetli varlıklarını bir kez daha gösterdiklerini dile getiren Engin, ayrıca etkin olmak istedikleri pazarlarda lokal partnerler bulmak için, ileriye dönük yapıcı görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

ITMA 2019 Barselona Fuarını Heyecanla Bekliyoruz

ASTEKS’in tekstil üretiminin olduğu tüm pazarlara ulaşmayı hedeflediğini söyleyen Taner Engin, tekstil makineleri sektörünün olimpiyatı kabul edilen ITMA fuarlarına büyük önem verdiklerini açıkladı. Engin; “Gelecek yıl Barselona’da gerçekleşecek olan ITMA 2019 fuarı küresel pazar hedefimiz için büyük bir önem taşıyor. Barselona’da tüm yeni ürün ve çözümlerimizi küresel pazarın birçok noktasından gelecek ziyaretçilere sunmayı planlıyoruz. Bu konuda hazırlıklarımızı çoktan başlattık. Canlı ve video sunumlarımız, teknik ekibimizin paylaşımları ile ziyaretçilere ASTEKS’in rektefiye dairesi için rakipsiz bir partner olduğunu gözler önüne sereceğiz” şeklinde konuştu.

2 CTA_AIRJET.jpg
CTA_01.jpg
SABRİ_ILKNUR.jpg

Zorlu İplikler İçin Başarının Anahtarı;

CTA Karbon Takviyeli Apron

Asteks, zorlu çalışma koşullarına sahip polyester ve karışımlı elyaflar, likralı, şantuklu ve akrilik gibi yüksek aşındırma etkisine sahip elyaf kullanımları için CTA Karbon Takviyeli Apron’u geliştirdi. Dünyada bir ilk olan karbon takviyeli bu apron, uzun kullanım ömrünü ve iplik kalitesine inanılmaz katkısı nedeniyle kullanıcılarının vazgeçilmezi haline geldi.

Geliştirdiği rektefiye çözümleriyle iplikhanelerin en önemli çözüm ortağı haline gelen Asteks, yoğun AR-GE ve pazar çalışmalarıyla yenilikçi ürünler sunmaya devam ediyor. Sektörde dünyada bir ilk olan CTA Karbon Takviyeli Apron, zorlu çalışma şartları yaratan elyaflarda başarılı olduğunu ispatladı. İplikhaneler ve iplik üreticileri CTA ile artık hem verimliliklerini arttırıyor hem de zorlu şartlarda iplik kalitesinden endişe etmiyor.

Asteks, iplik üreticilerinin ihtiyaç duyduğu apron, manşon ve rektefiye makinelerini, Avrupa kalite ve güvenlik standartlarında üreterek, kullanıcılarının güçlü bir partneri olduğunu gösteriyor. Müşterilerin ihtiyaçlarına özel ürünler geliştiren Asteks, zorlu iplikler için daha uzun ömürlü bir apron talebine net bir yanıt verdi. Standart bir aprona göre kullanım ömrünü 2 katına çıkaran ve apron kaynaklı iplik hatalarının önüne geçen CTA Karbon Takviyeli Apron, pazarda kısa sürede başarısını ispatladı. Birçok Türk iplik üreticisinin tercihi haline gelen CTA, Asteks’in inovasyona ve müşteri taleplerine bağlılığını temsil ediyor.

Zorlu kullanım alanları artık ‘Zorlu’ değil

Küresel tekstil sektöründe bir ilk olan CTA Karbon takviyeli apronu özellikle standart bir iplik üretiminde görülmeyen zorluklar için geliştirildi. Polyester ve karışımlı elyaflarla çalışmalar, likralı ve şantuklu iplik üretimi ve kalın numaralı iplik üretimi (havlu ve denim ipliği) bunlar arasında bulunuyor. Bu uygulamaların tümünde, elyaf kütlesi ve yapısı nedeniyle apron üzerinde aşınma ve çökme şeklinde iz oluşturur. Bu iz ise iplik hatalarına, kopmalara yol açar. İplikçiler ya kısa aralıklarla ve sık sık bu apronu değiştirmek zorunda kalır ya da iz oluşumunun farkına varılana kadar hatalı iplik üretir. Bu ise işletmenin verimliliğinde ve kalitesinde sorunlara yol açar. Dış yüzeyindeki karbon takviyeli özel yapısıyla iz oluşumunu, standart bir apronun iki katı süre dayanan CTA, daha uzun süre kontrollü iplik üretimine olanak tanıyarak hataların önüne geçiyor.

Dış yüzeyi karbon takviyesi ile güçlendirilmiş olan CTA, ayrıca özel orta katmanıyla da elyaf sarmalarında sıkışma, burkulma ve kopma problemlerine karşı dirençlidir. Tırtıklı iç yüzey ise kavrama etkinliğini arttırıyor, burada toz ve elyaf birikmesini engelliyor.

Pazarın talebi ile CTA geliştirildi

Asteks Pazarlama ve Satış Müdürü Sabri İlknur, CTA Karbon Takviyeli Apron’un pazardan gelen talep üzerine geliştirildiğinin altını çizdi. İlknur; “Standart apron ve manşonlarımızla hali hazırda iplik sektörünün bilinen bir markasına dönüşmüş bulunuyoruz. Ancak, polyester ve karışımlı, likralı ve şantuklu iplikler ve kalın numaralı iplikler gibi zorlu koşullarda daha özellikli apronlara ihtiyaç duyulduğunu gördük. Müşterilerimizin taleplerini ve sorunlarını inceleyerek CTA’yı geliştirdik. 3-4 yıldır pazarda bulunan ürünümüz müşterilerimizin apron konusundaki sıkıntısına son vermiş bulunuyor. Aldığımız geri dönüşler bizleri oldukça memnun ediyor” dedi.

Standart apronların zorlu elyaflar karşısında zayıf kaldığını belirten Sabri İlknur, CTA Karbon takviyeli apronun kullanım ömrünü diğerlerine göre 2 katına çıktığını vurguladı. Apron kullanım ömrünün uzamasının maliyet açısından iplikçileri rahatlattığını belirten İlknur, daha uzun süre iplik kalitesinin kontrol edilebilmesinin verimliliği direkt etkilediğini söyledi. İlknur sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bütün önemli markalara ait eğirme makinaları ile uyumlu ola CTA, 2 yıla kadar kullanım ömrü sağlayabiliyor. Test amaçlı kullanan bütün iplik işletmeleri, daha sonra CTA ile üretime devam etme kararı aldı. Zorlu çalışma şartlarında CTA’nın sağladığı güvencenin konforu onlar için en cazip avantajdır. CTA şu anda Türkiye’nin birçok bölgesindeki zorlu ipliklerle çalışan birçok tesiste rakipsiz bir performansla çalışmayı sürdürüyor. Bu yıl içinde bu ürünümüzü hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarında daha güçlü hale getirmeyi hedefliyoruz. Asteks olarak tekstil alanında yenilikçi ve güvenilir bir partner olduğumuzu CTA ile bir kez daha gösteriyoruz.”

Müşteri deneyimleri başarıyı kanıtlıyor

ASTEKS’in geliştirdiği CTA Karbon Takviyeli Apron’una ilişkin müşteri deneyimleri elde edilen başarıyı gözler önüne seriyor;

Mustafa Kayan, Oğuz Tekstil İplik-Büküm İşletmeleri Fabrika Müdürü; “İplik ve dokuma süreçlerine sahip entegre bir tesis olarak, ürün kalitesine büyük önem veriyoruz. İplikhanemizde CTA Karbon Takviyeli Apron’u tercih etmemizde en önemli sebep uzun ömrüdür. Bu güçlü apronun çalışma esnasında incelmemesi ve kolay yırtılmaması güzel bir sonucu beraberinde getiriyor.  Tercih edilmesini sağlayacak kadar uzun bir ömre sahip olan CTA Karbon Takviyeli Apron’u, çalışmaya başladığı ilk günden son gününe kadar, iğde anormal bir kalite değişikliğine yol açmıyor. Aynı kaliteyi koruma güvencesi sağlıyor. 25 yıldır tekstil sektöründe yer alıyorum ve bütün bu süre boyunca Asteks ile iletişim halindeyiz. Sürekli kendisini geliştiren, inovasyona son derece açık bir firma. Yöneticileri ve teknik ekibi son derece donanımlı, sıcakkanlı ve çözüm partneri olarak yanımızda yer alıyor. Benim açımdan, rektefiye, manşon ve apron konusunda Türkiye’nin tek, lider üretici firmasıdır.”

Mustafa Selçuk, Can Tekstil Entegre Tesisleri A.Ş. İplik Tesisi Müdürü ve Okan Murat Okutan, Can Tekstil Entegre Tesisleri A.Ş. İplik Makine Bakım Şefi (Ortak açıklama); “20 senedir birlikte çalıştığımız Asteks’in geliştirdiği CTA Karbon Takviyeli Apron’u satın almadan önce bir deneme yaptık. Karbon takviyeli apronun ömrünün uzun ve kalitesinin iyi olduğunu gördük. Standart apronları biz 6 ay ila 1 sene aralığında değiştiriyorduk, CTA’nın değişim süresinin 20 ila 22 aya kadar çıktığını gördük. Uzun ömürlülüğü ve kalite değerleri bütün üretim prosesini etkiliyor. Bir apronu değiştirmek demek, eğirme makinesini en az 5-6 saat durdurmak anlamına geliyor. Hem kullandığımız apron adedi hem de makinelerin duruş süreleri azaldı. Kısaca bakım maliyetlerimiz düştü, verimlilik arttı. Alt apronlarda genelde basınç nedeniyle çeşitli izler oluşur ve iplik kalitesini olumsuz etkilerdi. CTA ile bu sorun bitti. Ayrıca, alt apronlar çalışma esnasında çeşitli sebeplerle kopabilmektedir. Bizlerde bunun yerine açık apronlar kullanmaktayız. CTA sayesinde alt apron kopuşları azaldığı için açık apron ve açık apron yapıştırıcısı sarfiyatımızda azaldı. Can Tekstil olarak ring iplikçiliği yapıyoruz.  %100 polyester, %100 viskon, polyester/viskon karışımları ve tencel iplik üretiminin tümünde CTA ile aynı başarılı sonuçları elde ediyoruz.”

Ümit Baykal, Kilim Mensucat İşletme Müdürü; “6-7-8-9-10 numaraya kadar kalın ipliklerde ve esasen şantuklu ipliklerde CTA Karbon Takviyeli Apron’u kullanıyoruz ve gayet başarılı sonuçlar alıyoruz. Biz ipliklerimizi bluejean kumaşı için Edirne Kartaltepe entegre tesisine tedarik ediyoruz. Müşterilerimizden olumlu sonuçlar aldığımızı söyleyebilirim. Şantuklu ipliklerdeki zorlukları CTA apronu ile aştık ve 2 seneye kadar uzun ömürleri nedeniyle maliyet anlamında bir katma değer elde ettik. ASTEKS’in önerisi ile şantuklu iplik üretim hatlarımıza bu apronu takmış olmaktan dolayı memnunuz.”

Tülay Fidan, Almer Tekstil Kalite Güvence Müdürü; “Kayseri merkezli bir firma olarak, Almer Tekstil 2003 yılından bu yana, %100 pamuktan karde, penye, kompakt iplik, coreyarn iplik, dual core iplik ve çift kat iplik üretimi gerçekleştiriyor. CTA Karbon Takviyeli Apron’u coreyarn iplik üretiminde kullanıyoruz. Özellikle kalın numaralarda coreyarn iplik üretiminde alt apron kopuşlarını engellemek için CTA’yı tercih ettik. Bu apron zorlu iplik koşullarına dirençli olduğunu kanıtladı. Uzun ömürlülük, verimlilik, iplik kalitesini arttırmak anlamında CTA Karbon Takviyeli Apron’un rakipsiz olduğunu gördük.”

Ekleme Tarihi:

04.01.2019

2018-itm-450x450_en.jpg

Ekleme Tarihi:

04.01.2019

Asteks Zengin Rektefiye Çözümleriyle ITM 2018’in Parlayan Yıldızı Oldu

Geliştirdiği ve pazara sunduğu manşon, apron ve rektefiye makineleri ile yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda güçlü konumda bulunan Asteks, katıldığı ITM 2018 fuarında tekstil endüstrisini avantajlı yeniliklerle tanıştırdı. 14-17 Nisan tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleşen fuarda, Salon 3’teki 302B numaralı Asteks standı fuar boyunca yoğun ilgi görmeyi başardı. Mevcut ve daha da geliştirilen ürün portföyünü ziyaretçilerle paylaşan firma, AGV otomatik yönlendirme aracının dünya lansmanını da burada gerçekleştirdi.

Kendilerini iplik üreticileri ve iplikhanelerin ‘çözüm ortağı’ olarak gördüklerinin altını çizen Asteks Satış Sorumlusu Erkan Yılmaz, ITM 2018’in çok başarılı geçtiğini açıkladı. Fuarda yurtiçi ve yurtdışından 6 firma ile makine satışı anlaşmasının gerçekleştiğini belirten Yılmaz, şunları dile getirdi; “Gaziantep’te faaliyetlerini sürdüren Merinos ve Biska firmalarına, Adana’da bulunan Oğuz Tekstil’e satışlarımız oldu. Yurtdışından ise, Azerbaycan merkezli Mingacevir Tekstil ile Özbekistan’da bulunan Compact Tekstil firmalarına yeni geliştirdiğimiz rektefiye makinelerimizi ve UV manşon yüzey işleme makinelerimizi satmış bulunuyoruz. Fuar boyunca ayrıca onlarca firmayla nihai satışa dönük olarak ön görüşmeleri gerçekleştirdik. Gerçekleşen satışlar, anlaşmalar ve ziyaretçi ilgisiyle beklentimizin üzerinde bir fuar başarısı elde ettik.”

Asteks’in %100 yerli bir firma olarak küresel markalarla rekabet ettiğini dile getiren Yılmaz, bunda güçlü AR-GE çalışmalarının ve pazarlama ile satış sonrası hizmetlerinin etkili olduğunu açıkladı. “Rekabetçi gücümüzü ITM fuarında bir kez daha gösterdik” diyen Yılmaz yeni ürünlerin ziyaretçilerden gördüğü ilgiye değindi;  “Akıllı besleme sistemine sahip 203 SF manşon rektefiye makinesini ilk kez pazarla buluşturduk. Yüksek adetle manşon taşlama gereksinimine yanıt veren 203 SF, fuar boyunca performansıyla tam not aldı. Ürettiğimiz manşon ve apronlarımız da gerek kaliteleri gerekse uzun ömürlülükleriyle eşsiz olduklarını ortaya koydu. Fuarın sürpriz ürünü hiç kuşkusuz lansmanı gerçekleşen yeni AGV otomatik yönlendirme aracımız (Automatic Guided Vehicle) oldu.”

İplikhanelerin Otomasyonunda Yeni Adım: AGV Taşıyıcı Araç

Asteks’in geliştirdiği AGV Otomatik Yönlendirme Aracı hakkında bilgi veren Erkan Yılmaz, bu çözümü ilk önce kendi işletmeleri için geliştirdiklerini açıkladı. AGV’nin Asteks’in kendi üretim tesisinde farklı yönlerde taşıma ve çekme işlemleri için geliştirildiğini dile getiren Yılmaz, bu cihazın geliştirilerek tekstil üreticilerinin taleplerine uygun hale getirildiğini belirtti. Yılmaz, önceden belirlenmiş hat üzerinde taşıma ve çekme işlemlerini otomatik olarak gerçekleştiren AGV’nin hem personel ihtiyacını hem de hatalı yüklemeleri ortadan kaldırarak verimliliği arttırdığını söyledi.

Apron ve manşonda yenilik; RC 750 ve RC 851

Asteks’in neredeyse 50 yıllık geçmişinde güçlü deneyimlere sahip olduğu apron ve manşon çözümleri de fuarın en çok ilgi gören ürünleri arasında oldu. Sentetik karışımlı elyaflarla çalışan iplikçiler için geliştirilen RC 750 ve RC851 ve karbon takviyeli diğer apronlar zorlu çalışma koşullarına mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor. Uzun ömür ve bakım kolaylığı sunan apron ve manşonlar iplik üreticilerinin bakım maliyetlerine olumlu katkı sunuyor.

 

203 SF Manşon taşlamayı mükemmelleştiriyor

Yüksek adetli manşon taşlama işlemini gerçekleştirmek için geliştirilen 203 SF, otomatik beslemesi sayesinde rektefiye dairesinde ihtiyaç duyulan personel sayısının azaltılmasını mümkün kılıyor. 203 SF üstün performansıyla hızla taşlamayı yaparken, çift veya tek besleme seçeneklerinden birini kullanabiliyorsunuz. Vibrasyonlu sistemle beraber manşonların çapları lazerli ölçüm sistemiyle ölçülüp, tümünün standart olmasını sağlıyor. İplik makinesinde manşon çaplarının eşit olması ise birçok üretim sorunun ve hatanın önüne geçiyor. Fuarda 203 SF kendisine bir de slogan buldu; “Siz bırakın, o işini kendi bilir”.

Asteks olarak kendilerini her zaman ‘çözüm ortağı’ olarak gördüklerini dile getiren Erkan Yılmaz sözlerini “Asteks yerli bir üretici olarak, apron, manşon, rektefiye makineleri ve rektefiye dairesine ait araç ve cihazlar konusunda tekstil endüstrisinin çözüm ortağıdır. Bunu yerel ve uluslararası pazardaki çalışmalarımızla kanıtlıyoruz” diyerek bitirdi.

Tekstil endüstrisinin değişen ihtiyaçlarına dönük; manşon, apron ve rektefiye makineleri çözümleri ITM 2018 fuarında tanıtan Asteks, AGV otomatik yönlendirme aracının lansmanı ile fark yarattı.

Geçtiğimiz yıl Gülle Tekstil'e "201-AF Manşon Rektefiye Makinesi" satışı gerçekleştiren Asteks, firmanın talebi ve işbirliği ile geliştirdiği "UV-302 Manşon UV Makinesi" ile sektör ve Türkiye için önemli bir katma değer yarattı.

Asteks ve Gülle Tekstil İşbirliği ile Türkiye Kazandı

Türkiye'nin en önemli apron ve manşon üreticisi ASTEKS, yoğun AR-GE çalışmalarıyla bir rektifiye dairesi için gerekli bütün makine ve ölçüm cihazlarını üretme yolunda önemli başarılar elde etti. 2014 yılında başlayan çalışmalar sonucunda geliştirilen manşon rektifiye makineleri (manşon taşlama), rakiplerinin ötesinde avantajlar sunuyor...

İplik, örme ve terbiyeyi kapsayan entegre yapısıyla Çorlu'da faaliyetlerini sürdüren GÜLLE TEKSTİL, manşon rektefiyesi için Asteks çözümlerini tercih etti. Geçen yıl otomatik beslemeli 201-AF model manşon rektefiye makinesi alan firma, ihtiyaç duyduğu UV manşon makinesi için de ASTEKS ile çalıştı. ASTEKS tarafından geliştirilen ve GÜLLE TEKSTİL'den gelen taleplerle son şeklini alan 302-UV manşon UV makinesi GÜLLE TEKSTİL iplikhanesinde büyük bir başarıyla devreye alındı. Makinenin performansından memnun kalan GÜLLE TEKSTİL, ikinci manşon UV makinesini daha alarak ASTEKS'le işbirliğini ileriye taşıdı. Sentetik ve karışım elyaflarla çalışan kısa elyaf iplik makinelerinde manşon taşlama sonrasın ihtiyacına yanıt veren UV-302, standart makinelere göre 3 kat fazla besleme ve ışınlama yapabiliyor..

"Formula 1 pilotu için lastik ne kadar önemliyse, manşonda bizim için o kadar önemlidir."

110.000 iğ ring üretim kapasitesine sahip olan GÜLLE TEKSTİL, melanj, penye ve ekru iplik üretimlerini üç çatı altında yürütüyor. Manşon ve apron üreticisi olarak ASTEKS'le 20 yıldır çalıştıklarını söyleyen GÜLLE TEKSTİL İplikhane Müdürü Timur Atik, rektefiye makinesiyle ilgili yatırım sürecini şöyle anlattı; Formula 1 pilotları yarışta belli aralıklarla lastikleri değiştirmek için pit denilen bakım alanına girerler. Formula 1 pilotu için yeni ve sağlam lastik neyse, bir iplik tesisi için temiz ve güvenilir manşon odur. İplik üretiminde herhangi bir aksama olmaması için manşonların düzenli olarak bakıma alınması gerekiyor. Manşon yüzeylerinin tekrar pürüzsüz hale getirilmesi, elyaf sarması ve iplik kopuşlarını engellemek için rektefiyeye güveniyoruz. 90'lı yıllarda aldığımız iki adet manşon rektefiye makinesi bunun için kullanıyorduk ama kapasitemiz için yeni bir rektefiye makinesine ihtiyaç duyduk, hatta satın alma için yabancı markayı bile belirlemiştik. Bu süreçte ASTEKS'in ürün geliştirdiğini öğrenince ürünü bekledik. ITM 2016 fuarı sonrasında aldığımız 201-AF manşon rektefiye makinesi beklentilerimizi karşılayarak bizleri memnun etti"

Timur Atik yatırım sürecinde neden yerli bir makrayı tercih ettiklerine de değindi. Türkiye'nin makine üretecek insan kaynağına, bilgisine ve deneyimine sahip olduğunu belirten Atik; "Tekstil tesisleri yoğun bir teknoloji yatırımı yapıyor. Bunun belli bir bölümünün yurtiçinden yerli kaynaklarla sağlanması ülkemiz ve sektörümüz için daha faydalıdır. Asteks'in geliştirdiği manşon rektefiye makinelerinin dünyadaki muadillerinden hem daha kaliteli hem de daha verimli olmasının karşılığında fiyat olarak da daha rekabetçi olduğunu gördük. Yurtdışındaki rakiplerinden iki gömlek üstündür diyebilirim. Bu ülkemiz için yaratılmış bir katma değerdir. ASTEKS bunun kanıtıdır." dedi.

Timur Atik, yoğun şekilde çalışan üç iplikhanede standart manşon rektefiyesi için bu yıl içerisinde ASTEKS çözümlerine yatırım yapacaklarını açıkladı.

Tek Kaynaktan Rektefiye Dairesine Dönük Tüm Çözümler...

Asteks Pazarlama ve Satış Müdürü Sabri İLKNUR ise, iplikhaneler için "olmazsa olmaz" durumundaki bir rektefiye odası için gerekli tüm çözümleri sunmaya çalıştıklarını söyledi. İLKNUR pazarda yer alan manşon rektefiye makinelerinin yanı sıra, manşon takma ve yağlama makinelerine ilişkin projelerin bitme aşamasına geldiğini açıkladı. Pazarla etkileşim içinde yeni çözümlerin geliştirildiğine dikkat çeken İLKNUR şunları dile getirdi; "Müşterilerimizden gelen geri beslemeler ile makinelerimizi sürekli geliştiriyoruz. Sahada, iplikhanelerde makineleri çalışırken daha net değerlendiriliyor ve geliştiriyoruz. Bu bağlamda GÜLLE TEKSTİL bizler için sadece bir müşteri değil, önemli bir partner olmuştur."

Rektefiye makinelerinin yazılım dahim tümüyle ASTEKS bünyesinde üretildiğine dikkat çeken İLKNUR, bu makinelerin manşon yüzeyinin kalitesinin iyileştirilmesi, dolayısıyla iplik üretiminde randıman arttırılmasına katkıda bulunduğunu vurguladı. İLKNUR; "Müşterilerimiz için kullanım kolaylığı, manşon temizleme güvenirliliği ve verimlilik kriterlerine dikkat ediyoruz. Manşon sebebiyle iplik kopuşları ciddi oranda düşüyor ve üretim randımanı artıyor. Bunun yanı sıra makinelerde çalışan operatörlerin sağladığı da koruyan geliştirmeler yapıyoruz. Çalışma sırasında oluşan tozu emen bir ekipman tüm çözümlerimizde yer alıyor. Ayrıca yeni geliştirdiğimiz 302 UV manşon UV makinesinde, operatörlerin manşon yükleme ve boşaltması sırasında UV lamba ışığı sönüyor, böylece insan sağlığına zarar vermiyor. Rakiplerimizde halen böyle bir özellik bulunmuyor. Sürdürülebilir bir üretim sistemi tesisin verimliliğini ve çalışanların sağlığını koruyarak mümkündür dedi. 

Sabri İLKNUR hem ihraç hem de yurtiçi tekstil pazarında manşon rektefiye makinelerine yoğun talep aldıklarını açıklayarak, 2017 pazar hedeflerinin üzerine çıktıklarını sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi:

22.04.2017

EYLÜL - EKİM 2016 SAYISI

Apron ve manşon çözümlerinin yanı sıra manşon rektifiye makineleri ile pazarda öne çıkan ASTEKS, yurtdışı pazarlara olan ilgisini arttırdı.

Asteks Yeni Ürünler ile

Tekstilde Büyüyor!..

Geride bıraktığı yaklaşık 50 yıllık deneyimi ile tekstil ve matbaa sektörü için çözümler geliştiren ASTEKS, yurtiçinde olduğu kadar yurtdışı pazarlarda da gücünü arttırmaya devam ediyor. Apron ve manşon, matbaa merdaneleri, rotogravür ve flexo'nun yanı sıra rektifiye makinesi ve presler üreten firma, son dönemde tekstil segmentinde ciddi büyüme elde etti. 

 

Tekstil sektörünün üretim ve pazar yönünden ağırlıklı hizmet verdikleri alanı oluşturduğunu belirten Sabri İlknur, apron ve manşon üretiminde 40 yılı aşkın bir süredir çalıştıklarını hatırlatarak, tekstil sektöründe ağırlıklı büyüme gösterdiklerini açıkladı. AR-GE çalışmalarını pazarın mevcut ve olası ihtiyaçlarını göz önünde tutarak yürüttükleri bilgisini veren İlknur, bu çalışmalar sayesinde dinamik ve rekabetçi bir yapıya kavuştuklarını ifade etti. Rekabeti sadece yurtiçinde değil yurtdışı pazarında da sürdürdüklerini vurgulayan İlknur; "Yurtdışı pazarlarda etkinliğimizi arttırmak amacıyla geçen yıl ekibimize yeni arkadaşlar katıldı. Bu arkadaşlar eğitim ve oryantasyon sonrasında yeni coğrafyalarda ürünlerimizi ve firmamızı tanıtmaya başladılar. Ağustos ayı içinde Güney Amerika ülkelerini kapsayan ziyaretler yaptık ve olumlu sonuçlar alarak döndük. Ayrıca aktif ve başarılı olduğumuz ülkeler arasında Özbekistan, Endonezya ve İran bulunuyor. Toplamda 25 ülkeye ihracaat gerçekleştiriyoruz. Apron ve manşon ile birlikte pazara vermeye başladığımız manşon rektifiye makinelerimiz yurtdışı pazarlarında da büyük ilgi görüyor.

 

APRONLAR UZUN ÖMÜRLERİYLE KAZANDIRIYOR!..

Sundukları çözümler hakkında bilgi veren ASTEKS Pazarlama ve Satış Müdürü Sabri İlknur, son dönemde pazara sunulan CTA Karbon Takviyeli Apron'un iplik üreticilerinden yoğun ilgi gördüğünü söyledi. İlknur; Bu apronumuz likra, şantuk, sentetik karışımlı iplik üreticileri için geliştirilen alt apron olup, karbon desteğiyle apron yüzey aşınma direnci arttırılmıştır. Bu ürüne özellikle polyerter ve karışımlarıyla çalışan işletmeler tarafından tercih ediliyor" dedi.

 

Diğer bir ürün GESA/OPS Delikli Kompakt Apron ile apron çatlama direncinin arttırıldığını dile getiren İlknur, bu ürüne 1 yıl çatlama garantisi verdiklerini açıkladı. İlknur, 2015 yılında pazara sunulan yeni E-750 Silikon Katkılı Cer Manşonu hakkında ise şunları söyledi; "Bu manşon özellikle şekerli pamuklarla çalışmada karşılaşılan, cer manşonu yüzey kirlenme problemine, daha geç kirlenme özelliği ile çözüm sunuyor." Son 5 yıldır üzerinde çalıştıkları E-700 Modal Manşonu hakkında bilgi veren İlknur, bu manşonun modal elyafı ile çalışmada üzerine elyaf sardırmama özelliği ile rahat çalışma olanağı sağladığını belirtti.

 

4 TİPTE MANŞON REKTİFİYE MAKİNESİ ÜRETİLDİ!..

ASTEKS'in geliştirdiği ve pazara sunduğu Manşon Rektifiye Makinelerinin pazarda ciddi bir talebi karşıladığını dile getiren Sabri İlknur, kullanım amacına yönelik 4 tipte makine ürettiklerini açıkladı İlknur; "Rektifiye makinelerimizde güncelteknolojiyesahip otomasyon sistemleri kullanılıyor. Yazılımı dahil tüm üretim fabrikamızda yapılıyor. Sektörün içinde olmamız nedeniyle kullanıcı istek ve beklentilerine göre makineler sürekli geliştiriliyor ve ihtiyaçlara göre özelleştiriliyor. İhtiyaca net yanıt veren bu esneklik ve çeşitlilik nedeniyle rektifiye makinelerimiz yoğun ilgi görüyor" diye konuştu.

 

202 AFT (Otomatik Beslemeli - Çift Yönlü) modeli özellikle yüksek iğ kapasitesine sahip iplik işletmeleri tarafından tercih ediliyor. Çift yönlü kullanım özelliğine sahip olan makine, bir yönünde iplik, fitil manşonlarının taşlamasını yaparken diğer tarafta cer ve penye manşonları taşlanabiliyor. Çok seri çalışma özelliği bulunan makine, bir vardiyada 4 kompakt makinesinin manşonunun taşlanmasını yapabiliyor. 

 

201 AF (Otomatik Beslemeli) modeli en çok tercih edilen Rektifiye Makineleri arasında yer alıyor. Otomatik beslemeli seri bir makine olan 201 AF, bir vardiyada 2 kompakt makine manşonunun taşlamasını yapabiliyor. Bu makine ile cer, penye manşonu taşlaması için kafa sistemi sökülmeden taşlama yapılabiliyor. Benzer makinelerdekinin aksine hidrolik sistemler kullaanmayan 201 AF; invertör kontrollü punta - banko, lineer kayar kızak sistemleri, dokunmatik ekran kontrol paneli, PLC otomasyon sistemleri ile güncel teknolojilere sahip.

 

201 MTL (Manuel - Tekstüle - Lazer Ölçümlü) rektifiye makinesi ise tekstüre iplik üreten firmalar için geliştirildi. Lazer ölçüm sistemi ile manşon çapı makine tarafından okunuyor ve sonra taşlama işlemi gerçekleştiriliyor. Manşon çaplarının ölçümü ile ilgili işlemleri ortadan kaldırarak çalışma verimliliğini arttırıyor ve ayar sabitliğini garanti altına alıyor. 

 

Çok amaçlı manuel 201 M rektefiye makinesi her türlü manşonun rektifiye işlemini yapabiliyor. Kısa elyaf sisteminde; iplik, fitil, cer, penye, open-end ve uzun elyaf sisteminde de; iplik,fitil, çekme silindirleri, büküm ve fantezi iplik manşonlarının rektifiyesini yapıyor.

Ekleme Tarihi:

26.11.2016

Hall 4, Stand G110

ITMA 2015 Fuarındayız...

ASTEKS 1976 yılında yine Milano'da düzenlenen ITMA fuarına stand ile katılan ilk Türk firmasıdır. O tarihten itibaren gerek yurtiçi gerekse yurt dışındaki sektörel fuarlara katılıma önem veren bir anlayışa sahiptir. Yurt içinde %75'lik pazar payının dışında yurt dışında da yaklaşık 25 ülkeye dış satımda bulunmaktadır. Bu kapsamda 2015 yılı içinde İran, Endonezya ve Özbekistan'da düzenlenen fuarlarda da ülkemizi temsil etmiş, ürün ve firma tanıtımı yönüyle çalışmalar yapmıştır. 

 

Bu yılki ITMA fuarında yeni ürünler ile müşterilerimizin karşısına çıkmayı hedeflemekteyiz. 2014 yılı içinde ürün portföyümüze kattığımız "Manşon Rektifiye Makineleri" öncelik verdiğimiz ürün grubu olup satılan firmalarda başarılı olarak çalışmaktadır. Manuel, Otomatik Beslemeli, Çift Yönlü Otomatik Beslemeli ve Tekstüre Lazer Ölçümlü olarak dört gurupta fuarda sunumu yapılacaktır. 

 

Yine yurtdışındaki müşterilerimize sunumunu yapacağımız "CTA Karbon Takviyeli Apron" Likra, Şantuk, Sentetik karışım iplik üreticiler için geliştirilen alt apron olup, karbon ile aşınma direnci arttırılmıştır. 

 

GESA Delikli Kompakt Apron, yapılan gelişme çalışmaları sonucunda pazara sunduğumuz yeni ürünlerimiz arasında yer almaktadır. Kullanan müşterilerimiz 15-16 aylık çalışma ömrüne ulaşmaktadırlar.

 

Özellikle şekerli pamuklarla çalışmada karşılaşılan cer manşonu yüzey kirlenme problemi, üreticileri çalışmakta zora sokmaktadır. Bu tür pamukların çalışması için geliştirilen "E-750 Silikon Katkılı Cen Manşonu" üzerine sıvaşma (kirlenme) problemine çözüm sunmakta ve çalışmayı kolaylaştırmaktadır.

 

"ITMA 2015, Hall 04, Stand G110" standımızda, yukarıda konusu geçen ve diğer geliştirdiğimiz yeni ürünlerimizi anlatmak ve göstermek için gelecek misafirlarimizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Hepsinden önemlisi bir arada olmak ve ağırlamaktan mutluluk duyacağız.

Ekleme Tarihi:

12.11.2015

Ekleme Tarihi:

25.03.2015

Manşon Rektefiye Makinesi

üretimine başlandı..

ASTEKS olarak manşon üretiminde kullanılan tüm makineleri "Rektefiye Makinesi"de dahil olmak üzere firmamızda yapılmaktadır. Otomasyon ve makine üretiminde tecrübeli mühendis ve uzman personelle, tamamen firmamız bünyesinde üretim gerçekleştirilmektedir.

 

Uzun yıllara dayalı deneyimlerini ve güncel teknolojiyi kullanarak *Rektefiye Makinesi ve Manşon Sökme - Takma Presleri" üretimine başlanılmıştır.

 

Rektefiye makinelerinde müşteri ihtiyaçlarına göre üretim esnasında makine özelleştirebilme olanağı taşımaktadır. Örneğin tekstüre manşonları ile kısa elyaf sistemi manşonları arasındaki ölçüsel farklılıklara göre manşon besleme sistemleri ölçüm sistemleri özelleştirilebilmektedir.

Ekleme Tarihi:

25.03.2015

CTA "Karbon Takviyeli Apron'

zor çalışma şartlarının apronu...

Likra, şantuklu, kısa elyaf akrilik, sentetik elyaf ve karışım iplik üretiminde, alt apronda elyaf geçme bölgesinde hızlı bir aşınma, etkilenme gerçekleşmektedir. CTA "Karbon Takviyeli Apron" aşınma problemlerine çözüm sunmakta; daha uzun süre kontrollü iplik üretimine olanak sağlamaktadır.

 

CTA "Karbon Takviyeli Apron" da elyaf ile temas eden üst yüzey, karbon ile güçlendirilmiş bir yapıya sahiptir. Klasik apronlara göre yüksek aşınma direnci ile çalışan firmalarda memnuniyet veren sonuçlar alınmaktadır.

Ekleme Tarihi:

25.03.2015

İTÜ Arf Model Uydu Ekibi

ülkemizi gururlandırdı..

2014 yılının Haziran ayında 6.sı Texas/ABD'de düzenlenen CanSat yarışmasında İTÜ ARF Model Uydu Ekibi katıldı. Ülkemizi başarılı bir şekilde temsil eden gençlerimize Asteks olarak başarılarının devamını diliyoruz.

 

"Model uydu tanımı esas olarak bugün Dünya'nın pek çok yerinde yarışması yapılan ve ingilizce CanSat (Can Sized Micro Satellite) teriminden gelmektedir. Gerçek uyduların aksine; bir araştırma roketi ile daha düşük irtifaya çıkarılan, boyutları ve ağırlığı daha küçük olan minyatür uydudur".

Ekleme Tarihi:

25.03.2015

KARTEKS yeni yatırımında Asteks manşonlarını tercih etti..

Adana'da kurulu Karteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. yeni 35.000 iğ kompakt iplik yatırımı Rieter K-45 makinelerini devreye aldı. Pamuk, sentetik ve karışım iplik üretiminde deneyimli olan firma, yeni aldıkları Rieter K-45 makinelerinde Asteks'in kompakt sistemi için geliştirdiği TE-650 manşonlarını tercih etti. İşletmelerindeki mevcut iplik makinelerinde de Asteks ürünlerini kullandıklarını ifade eden işletme müdürü Hüseyin KADI, viskon kompakt iplik üretiminde Asteks manşonlarının üster değerleri ve taşlama periyodu olarak çok iyi sonuç verdiğini bu nedenle de tercih ettiklerini beliritti.

Tel.: 0212. 875 11 00  |  Faks: 0212 875 11 06

©  2015  |  Asteks Kauçuk ve Plastik San. Tic. A.Ş.

Tasarım:

bottom of page